Tretí týždeň sa Pavol Demitra pripravuje na Slovensku na novú sezónu v NHL. Tréningy si spestril futbalom, ktorý patrí medzi jeho najobľúbenejšie športy. Bolo to vidieť na konci školského roku, keď v benefičnom zápase strelil futbalistom banskobystrickej Dukly tri góly! „Futbal je pre mňa dobrou prípravou. Samozrejme nechýba posilňovňa a beh. Ide mi o dobrú kondíciu a hlavne by som chcel schudnúť,“ prezradil nám Pavol Demitra, ktorý s uplynulými dvoma sezónami v Minnesote nebol vôbec spokojný: „Našim cieľom bolo postúpiť do play-off, čo sa nám podarilo. Mali sme však určite aj na viac. Viedli sme i proti Coloradu, ale iba jedným zápasom. Minnesota hrá veľmi špeciálny hokej. Niekedy ten ich obranný systém nie je taký víťazný, ako si všetci predstavujú.“ Pavol Demitra netají, že v Minnesote mu herný štýl mužstva absolútne nevyhovoval. Teraz si však nové pôsobisko vyberá a teší sa, že pôjde do tímu, ktorý bude hrať aj podľa jeho predstáv. „Čakám čo bude, uvidí sa. Nechcem nič zakríknuť, no mám nejaké predstavy. Nie som v neistote. Dobre viem, kam chcem ísť. Mám predsa na výber. Teraz som v situácii, do ktorej som sa chcel dostať, pretože tam, kde som doteraz hral dva roky, mi hokej vôbec nevyhovoval. Veľmi sa teším na nové pôsobisko. Chcem hrať hokej ešte tri roky a hrať ho aj v mužstve, ktoré si vyberiem a bude mi hokej tohto tímu vyhovovať. To sú moje plány. Dúfam, že sa aj naplnia,“ ozrejmil nám prestupové ambície útočník Pavol Demitra. Neopomenul ani súčasnú situáciu v národnom tíme a zmenu pri reprezentačnom kormidle. „Nikdy som nemal s trénermi Slovenska problémy. Dobre si rozumiem s Filcom, so Šuplerom i s Hossom. To čo sa stalo slovenskému tímu na tohtoročných majstrovstvách sveta nebola chyba Šuplera. Všetko sa to tak nejako zomlelo, vyšlo to tak, ako to vyšlo. Potrebovali sme však na trénerskom mieste zmenu. Dúfam, že ďalšie roky už budú vyzerať trošku inak.“ Aj Pavol Demitra spája Jána Filca s najväčšími úspechmi slovenského hokeja. Tréner však nemôže byť ešte jedinou zárukou, že vráti tímu úspechy, ktoré s ním žal v minulosti. „Záleží hlavne na tom, akí sa na majstrovstvách sveta zíde zostava. Je to všetko o hráčoch, či nebudú tí najkvalitnejší zranení a kto príde vôbec reprezentovať. Pokiaľ tam bude taký výber, aký sa zišiel teraz v Kanade na MS, tak na medailu môžeme zabudnúť. Dúfam, že v budúcich rokoch príde už na šampionát silná zostava,“ predostrel svoj pohľad Pavol Demitra.