Vcera Rangers definitivne potvrdili poziciu prvej divokej karty a je uz takmer iste, ze si to v prvom kole rozdaju s Canadiens. Navyse sa vyhrou nad Flyers dostali na hranicu 100 bodov, co prekrocilo vsetky ocakavania, ktore som ja, ale pravdepodobne i vacsina fanusikov, pre tuto sezonu mali. Co sa tyka priebehu sezony, vyborny bol hlavne start, ten bol ukazkovy, skvela hra, mnozstvo golov. Potom to trocha opadlo, avsak Rangers dokazali podavat solidne vykony a zbierat body i napriek zraneniam, horsej forme Henrika. Po tom, co Henrik niekedy v strede januara zacal znova podavat svoje top vykony, Rangers zazili silny februar. Naopak, marec z ich strany moc dobry nebol, to vsetko podciarknute osemzapasovou seriou prehier v Madison Square Garden, ktora nastastie vcera taktiez padla. Vdaka sucasnemu formatu play-off mali Rangers uz dlhsie relativne istu poziciu divokej karty, takze tych poslednych 10 zapasov malo byt o ladeni formy, najdeni fungujucich formacii, parov, moznosti trocha oddychnut klucovych hracov. Nemyslim si, ze to prebehlo idealne, ale zase na druhej strane treba povedat, ze v tejto situacii si viem predstavit, ze hraci nie su naplno motivovani.
Co sa tyka hlavnych dovodov postupu Rangers a celkovo kvalitnej sezony, zhodnotil by som to asi takto :
1. Alain Vigneault. Nie som uplne odbornik na systemy a tieto veci, ale dovolim si povedat, ze Vigneault spravil pred sezonou nejake zmeny, ktore boli na prospech timu. Pocas sezony mu bola predlzena zmluva a ja si myslim, ze zasluzene. Nie som v hlavach ludi z manazmentu, ale dovolim si tvrdit, ze po vlanajsom slabsom rocniku, bola tato sezona skuskou i pre neho, ci ma v New Yorku buducnost, a tym, ze pod jeho vedenim Rangers dosahovali vysledky, popritom zapracovavali novych hracov + progres mladych hracov, si tuto zmluvu vysluzil. Uvidime, co este prinesie play-off. Samozrejme, Vigneault ma svoje chyby a taktiez nevylucujem ani to, ze novy pohlad na vec by mohol byt na prospech timu (ako sa v niekolkych pripadoch v lige ukazalo),ale zatial si myslim, ze je spravnym muzom pre tento job.
2. Jeff Gorton. Silne leto v jeho podani bolo zakladom tejto sezony. V prvom rade neurobil nejake zufale vymeny. Sice chcel, ved minule leto sa vela pisalo, ze ma zaujem vyraznejsie zmenit dynamiku timu. Nedostal vsak primerane ponuky, tak to nesilil a jadro kadru ponechal v relativne stabilnej podobe, okrem Brassardovej vymeny, co vsak bol pre Rangers dobry tah. Tu vsak doplnil niekolkymi, mozno sprvu nenapadnymi podpismi, ktore vsak vyborne dotvorili mozaiku timu. Grabner, Holden, Pirri ci Clendening. Kazdy prispel svojou "troskou". Netreba zabudnut ani na zisk Veseyho. Taktiez ho musim pochvalit za vymenu Smitha, kde jasne posilnil slabe miesto pred PO (azda aj po). Toto leto ho caka dalsia tazka robota, zda sa vsak, ze ma dobru viziu.
3. Lidri timu hrali ako lidri timu. McDonagh je ako obor Atlas z greckej mytologie, ktory na svojich ramenach drzi oblohu, to iste plati v pripade McDonagha a obrany Rangers. V jeho absencii sa v plnej nahote ukazuje jej "kvalita". Je nutne, aby bol zdravy v PO. Zuccarello je opat najproduktivnejsim hracom klubu, Stepan si klasicky ide po 55 bodov. U Nasha body nehovoria cely pribeh a kludne mohol mat o niekolko golov viac.
4. Progres mladych hracov. Vyrazny krok dopredu spravilo niekolko mladikov. Kreider z 20-goloveho strelca vystrelil na tridsiatku, ktoru by naisto mal nebyt zranenia. Hra konzistentnejsie. Hayesa som tu uz spominal, po minulej sezone sa spamatal a teraz atakuje patdesiatku bodov. JT Miller sa zaradil ku klucovym osobnostiam timu. Brady Skjei prekonal vsetky ocakavania, vyborny na oboch koncoch klziska, bod mu chyba do styridsiatky. Ja nechem prehanat, ale tazko sa mi hladaju nejake vyrazne slabiny v jeho hre. Skvela postava, korculovanie, prihravky, prehlad. Este by to samozrejme chcelo potvrdit vo vacsich minutach proti top hracom supera, kedze v priemere odohral "iba" priblizne 17,5 minuty. Avsak v absenci McDonagha, posledne dva zapasy, tieto minuty hral a viedol si dobre. Zibanejad taktiez zapadol dobre, i ked po zraneni sa mu na vyborny start z uvodu sezony nepodarilo nadviazat. Buchnevich a Vesey ukazali svoje kvality, ale su to novacikovia, u ktorych sa neda predpokladat, ze dokazu hrat konzistentne cely rok. Vesey pravdepodobne doplaca na uplne ine herne vytazenie, ake zazil na univerzite, kde sa nehra tolko zapasov. Buchnevich mal zranenie, taktiez si stale zvyka na hru v zamori, asi bude musiet trocha zosilniet, aby naplno vyuzil svoj potencial. Obaja su hraci pre buducnost Rangers a ja dufam, ze si zahraju niekolko zapasov v play-off, aby nabrali cenne skusenosti.
HM : AndyF, ktory mal vo fantasy niekolko hracov Rangers. Verim, ze aj to zohralo svoju rolu v tomto podivnom svete paradoxov. Prirodzene, gratulujem k vyhre.