Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLORADO AVALANCHE

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Mame zo 10 dni do TD a cca 7 tyzdnov do konca ZC.
Avs sa drzia na PO fleku , pomaly sa dokonca nenapadne priblizuju k jets a stars. A to napriek tomu ze zdravotne patalie nas stale neopustaju. Landeskog a helm este stale nehrali, francouz sa na 3 tyzdne zranil prave ked nas cakali 3 B2B po sebe, zdravotne problemy zatial nespecifikovaneho rozsahu ma makar, a EJ ma najnovsie zlomeny clenok.
Aspon to posledne my mohlo byt aj na nieco dobre – ak by sa Johnsonov 6mil plat mohol upratat do konca ZC na LTIR, otvorilo by nam to celkom nove moznosti pri TD... aktualne totiz nemame prakticky ziaden cap space na pripadne TD posily, ale bez EJovho 6mil platu... :petrik:

Kde by sme potrebovali posilnit? Co takto vsade?
Od kadriho odchodu nam chyba 2C, len neviem ci je niekto dostatocne kvalitny na trhu k dispozicii... najidealnejsi by snad mohol byt Jenner z busu, ale toho nemaju dovod vymienat (nekonci mu zmluva)
Ak by sa nezadaril top6F, potesil by aj kvalitny upgrade do bottom6. depth nikdy nie je na skodu ani v D, najma pri tolkych zraneniach. No a francouzovo zranenie mozno ncfarlanda inspiruje aj k ziskaniu nejakeho insurance G...
Alebo je mozne aj to ze ziadne posily riesit nebudeme a do PO pojdeme s tym co uz mame :neviem:
petrik píše:
ned 26. úno 2023 16:27
https://twitter.com/Avalanche/status/16 ... _&ref_url=
To ma napadlo ako prve, ked som videl gol Newhooka. Spojitost s Helmovym :)
Avs v poslednych 3 zapasoch vzdy skorovali zo svojej prvej strely na branku. :cool:

este vacsia haluz ale je, ze sa im to stalo uz treti krat od prichodu do Denveru:

gol z prvej strely na branku v 3 po sebe iducich zapasoch dali aj v januari 2000 a novembri 2005 :sok:
to sa mi zda byt vazne haluz, necakal by som ze sa nieco take zadari tak casto
Nathan MacKinnon - jeho posledných 6 sezón ak by odohral celú sezónu

2017-2018: 108 points
2018-2019: 99 points
2019-2020: 111 points
2020-2021: 111 points
2021-2022: 111 points
2022-2023: 125 points

:klobuk:
Pomalicky sa blizi koniec zakladnej cast a Avs ladia formu na PO... z poslednych 10z mame 9-1-0, co aktualne staci na 2. miesto v divizii o bod za Wild na ktorych mame zapas k dobru a 2b pred Stars. Najblizsie 2 zapasy mame prave proti Wild a Stars, obidva doma, takze o par dni by sme mali mat lepsiu predstavu o tom nakolko realny je utok na vitazstvo v divizii...

Co sa tyka individualnych vykonov, celu sezonu Avs taha primarne trojica MacKinnon, Makar a Rantanen. MacK by urcite velmi rad konecne prekonal 100b hranicu (niekolkokrat mu to uz tesne uslo) – aktualne je na 95b. Rantanenovi zase chybaju 2g do 50, to by sa snad tiez mohlo podarit. A makar je aktualne na 66b v 58z, co je druhy najvyssi P/GP medzi obrancami po karlssonovi. Tam je otazkou ci to bude stacit aspon na nominaciu na norrisa (napriek 15 vynechanym zapasom)
A za zmienku este urcite stoji aj georgiev, ktory zatial s prehladom zvlada poziciu brankarskej jednotky a je pre tim oporou. Vo vsetkych zasadnych statistickych ukazovateloch je v top5 prip. v top10 ligy a letna stavka nanho sa zatial ukazuje ako zasah do cierneho.

Ako to vyzera so zraneniami: Erik Johnson sa nedavno po zlomenine nohy vratil do zostavy. Rovnako sa uz vratili aj dlhodobo zraneny Helm a po kratkych vypadkoch aj Makar a Rodrigues.
Mimo stale zostavaju Francouz (nedavno zacal s lahkym treningom na lade), Manson (navrat zatial v nedohladne), Lehkonen (zlomeny prst by sa mal zrastat cca do zaciatku PO) a Landeskog (trenuje individualne na lade, uz skusil aj prvy trening s timom v non-contact jersey)

Pred par dnami podpisal predlzenie zmluvy trener Bednar – nova zmluva je az do roku 2027. ak by ju naplnil, znamenalo by to ze u Avs odtrenuje minimalne 11 sezon (prisiel pred sezonou 2016/17)
Rozbehla sa sezona podpisovania univerzitnych hracov ktorym skoncila sezona a Avs nezahalaju... aktualne sme podpisali uz troch:
RW Jason Polin – pravak, najlepsi strelec NCAA poslednej sezony s 30 golmi
C Ondrej Pavel - bottom6 C, udajne dobry na buly a PK
RHD Sam Malinski – konstruktivny produktivny obranca pravak (RHD v prospect poole prakticky nemame)

Som rad ze tuto moznost vyuzivame – draft pickov v tomto contending obdobi vela nemavame (v poslednom drafte sme vyberali iba v 6. a 7. kole), takze doplnit prospect pool bez toho aby nas to nieco stalo je skvele. Aj ked samozrejme ti hraci maju uz 22-24 rokov, takze uz to nie su “prospects“ v tom pravom zmysle slova...
Ale prinasaju lacny depth ktory sa v case ked budeme od novej sezony riesit vazne problemy s platovym stropom urcite bude hodit. Ci uz sa niekomu z nich podari vybojovat si miesto v prvom time, alebo budu pripraveni v AHL cakat na nejake zranenia a nasledny call-up.
Uz vlani sme takto podpisali Bena Meyersa, ktory tento rok odohral za Avs 33 zapasov (dalsich 28 v AHL)
4782 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2007 ANAHEIM DUCKS