Sezona nám skončila, možná je čas zkusit ji nějak stručně zhodnotit. Mrzí mě ty zranění, ten tým mohl dojít dál, ale s tímhle torzem sestavy to bylo těžký. Ale aspoň to ukázalo slabiny týmu.
Když se podívám na golmany, tak Grubauer vypadal dobře, hlavně v PO pak působil hodně jistě, bohužel přišlo zranění a konec. Francouz bohužel už šel do brány se zraněním a taky to tak vypadalo. Jestli o tom věděli i trenéři nebo jim to zatajil, těžko říct. Ale vzhledem k tomu, že dvojku Hutchinsonovi dělal Miska, mi trošku říká, že to tajil. Spíš mě zaráží jiná věc, Varlamov byl u nás injury prone, u Islanders je najednou zdravej a neslyšel jsem o žádným zranění. U nás je teď injury prone Grubauer, jestli tu spíš nebude nějaký problém mimo led..
Obrana, druhý kámen úrazu. Po zranění EJ nastal problém, chyběl tam někdo, kdo by to dokázal vzadu celý zklidnit. O Makarovi asi nemá smysl něco moc psát, ten je trošku jinde jak zbytek. Sice udělal pár chyb, ale bez nich se hráč nezlepší. Jen to nemuselo být zrovna v takových momentech

. Girard je dobrej, ale chybí mu zkušenosti. Graves v ZČ dobrý, bohužel playoff už na něj bylo moc, tam už to žádný zázrak nebyl. Zadorov je jak na houpačce, sem tam dobrý, sem tam tragedie, spousta zbytečných faulů, v playoff bohužel bída, navíc od začátku nemá moc velkou důvěru od Bednara. Cole, Connauton - škoda mluvit, jeden větší traged jak druhej.. Kéž by se Colea nějak podařilo zbavit. Timmins bohužel další concussion, ale měl by být brzo v pořádku. Je tam spousta skillu, ale bez zkušeností a odehraných zápasů a jak se dostaneme pod tlak, tak nastává šílený chaos vzadu..
Útok oproti předchozím sezonám obrovská změna, konečně to nebylo jen o jedné lajně. Škoda, že v klíčovým zápase se nám trošku z ledu vypařila právě ta elitní lajna. Kadri, Burak, Donskoi i Nichuskin konečně fakt posily. Bellemare super 4C. Namestnikov na mě moc dojem neudělal, v playoff až na jeden zápas vlastně ani nevím, že vůbec hrál. Možná nám trochu chybí lepší 3C, Compher by mohl klidně hrát křídlo. Největší zklamání je pro mě Jost, ten se prostě nikam neposunul, třeba by mu "change of scenery" pomohla.
Mezi UFA hráči není nikdo, kdo by nám měl nějak chybět. Možná Nieto, kdyby se dal podepsat někde kolem 1,5-2 mega, ale jeho roli klidně může dostat O'Connor. Z RFA bude důležitý podepsat Buraka, Nichuskina a Gravese, u Josta a Zadorova čekám trejdy.
Sakic už teď nemůže jen říkat, že věříme tomu, co máme, ale musí být aktivní. Není důvod se bát trejdovat picky/prospekty. Základ máme velice slušný, ale není na co čekat a musí se doplnit, což se ukázalo. Ale zase ne nějakým nesmyslným podpisem, co by nám na spoustu let uvázal kotvu k noze..

Ale to díky bohu není zatím Sakicův styl. Určitě obrana potřebuje posílit, sice by mohl do NHL už nakouknout Byram, ale to je další mladej talent bez zkušeností. Útoku by se podle mě hodil hlavně 3C. Spekuluje se, že má Sakic zájem o Murrayho, z něho bych teda moc nadšenej nebyl. Moje tajný přání byl podpis Lehnera, ale ten už je nejspíš domluvený s Vegas na prodloužení, případně Markstrom.