Tak mame za sebou pre mna najlepsiu sezonu za dlhu-predlhu dobu (urcite od zavedenia platovych stropov)
Vyborny uvod sezony, vyborny zaver. Vdaka tomu sa lahsie vytesni z pamate aj ten nie prave presvedcivy stred sezony
ked uz sme pri tom, ten ja povazujem skor za nejaky ulet (zavineny statisticky nepravdepodobne nizkym PDO) a rad by som veril ze tie kvalitne fazy sezony by mohli byt standardom ktory budeme moct v najblizsich sezonach od tohto timu realisticky ocakavat.
Cakat by nas mohlo celkom zaujimave leto:
V drafte mame v prvom kole picky #4 a #16, okrem toho mame navyse aj 3rd round od Sens (#63), takze celkovo 5 pickov v top 80
Sam som zvedavy ci ich vsetky vyuzijeme, alebo nejake budeme menit...
Z picku #4 sa vo vseobecnosti ocakava jeden z dvojice Turcotte/Byram, ja by som asi radsej toho Turcotta (cize ho urcite vezmu hawks
)
Konciace zmluvy:
UFA: Varlamov (let go), Nemeth (let go), Brassard (let go), Wilson (?), Bourque (?), Francouz (?)
RFA: Rantanen ($$$), Compher ($), Kerfoot (?), Kamenev (?), Andrighetto (let go), Zadorov ($), Graves (?)
Varlamov v time na 99% konci, branku si v zavere sezony ukradol Grubauer a ukazal ze poziciu jednotky je schopny zvladnut. My dream scenario by bola vymena Varlyho pocas maja/juna za ineho UFA hraca ktoreho by sme sa nasledne mohli pokusit podpisat este pred otvorenim trhu...
Ked som tak rozmyslal ktory tim by mohol potrebovat brankara a mal by nejakeho vlastneho UFA hraca ktoreho by zanho vymenil, vysiel mi ako najpravdepodobnejsi kandidat columbus... ak sa Bob vyjadri ze urcite odchadza, budu potrebovat brankara... ak by v buse nechcel predlzit ani Panarin, mozno by pre oba timy davala zmysel vymena Varlamov-Panarin... bus by sa mohol pokusit podpisat si Varlyho ako jednotku do dalsich rokov, avs by zase mohli skusit presvedcit Panarina ze hrat v utoku s Mackinnonom a Rantanenom by mohla byt vacsia zabava ako hravat pred poloprazdnou arenou v Miami... pre oba timy by to bol no-risk / high reward trejd, UFA ktoreho nedokazu/neplanuju podpisat za UFA ktoreho by podpisat mohli/chceli... prinajhorsom 1 jula pridu o ineho hraca. osobne sa dost cudujem ze taketo vymeny sa v NHL prakticky nedeju...
Zo zvysnych FAs samozrejme musime podpisat v prvom rade Rantanena... tam bude zaujimavy vysledny cap hit. Tajne dufam v nieco kolo 9mil, vsetko pod 10 bude zrejme OK. Hlavne som zvedavy ci si to patient Joe zase odlozi az na zaciatok septembra ako to ma s RFA hracmi vo zvyku... (zrutil by sa svet keby raz niekoho podpisal uz pred letom nech nemusime byt v strese ? )
Pre mna no-brainer podpisy su aj Compher a Zadorov, obaja spolu by mohli vyjst na nejakych +/- 6mil
Zaujimavy pripad je Kerfoot, v oboch sezonach u nas ziskal 40+b, ale neviem si pomoct, nejak mi do tohto timu nepasuje... najradsej by som ho vymenil (ako sucast nejakeho balika za upgrade do 2nd line)
Zo zvysnych hracov dufam ze Francouz zostane – mal by mat viac-menej istu poziciu dvojky, ktoru si vykonmi v AHL bez debaty zasluzil. Palicu este nelamem ani nad Kamenevom, chlapec mal strasnu smolu na zranenia, bolo by skoda odpisat ho bez toho aby mal realnu sancu sa predviest. Viem si predstavit ze by 1yr extension mohli dostat Wilson a/alebo Bourque
Zvysnych 10-15 mil cap space ktore by sme stale mali mat po vyssie spominanych extensions je nevyhnutne pouzit na zisk minimalne jedneho top6 utocnika (idealne aj dvoch). Ci uz vymenou (za spominany balik kerfoot++) alebo na UFA trhu (hayes/skinner/panarin – one can dream
). Ocakavam ze to skonci iba podpisom Hayesa (co by tiez bolo lepsie ako nic)
Zaujimava bude aj situacia s Barriem – zmluvu ma uz len na 1 sezonu, od 1 jula moze podpisat predlzenie... diskusii na temu za kolko a ci vobec ho podpisat alebo radsej vymenit je na forach Avs pozehnane uz teraz, cim dlhsie to zostane nedoriesene tym ich bude pribudat. Problem je to komplexny, Barrie je top ofenzivny bek, ale napr. teraz v serii so sharks bol v 6 zo 7 zapasov uplny non-factor. Defenzivne si svoj standard zastane, ale superovi utocnici sa ho urcite nezlaknu. Okrem toho je best buddy s MacKinnonom a zastupuje ho agentura Newport s ktorou mame z nie tak davnej minulosti zle skusenosti (ROR)... argumentov je dostatok pre obe alternativy (podpisat/vymenit), najhorsie by samozrejme bolo nechat ho buduce leto odist zadarmo ako pred casom Stastneho (priznam sa ze ani to by ma neprekvapilo)
Po dlhom case sa zda ze by sme na UFA trhu nemuseli zhanat obrancu (ak teda Barrie nebude trejdovany a Zadorov predlzi). Top6 mame poriesenu – EJ, Cole, Barrie, Makar, Girard, Zadorov. Pod zmluvou pre dalsiu sezonu je stale aj Barberio ako eventualny 7th D a z AHL by sa do prveho timu mohli pytat hraci ako Graves (ak zostane) alebo Meloche. Timmins vynechal celu sezonu a budeme radi ak vobec bude schopny zacat tu dalsiu, ten rok developmentu aj pri tom najoptimistickejsom scenari bude musiet dohnat v AHL.
Do utoku by sa z AHL mohol pytat najma Greer, ktory sa uz v AHL nema velmi kam posunut / co naucit. Mozno O´Connor, mozno Kaut, aj ked unho este asi skor nie, ten prvy rok v AHL nebol v jeho podani nijak dominantny, IMO by mu este 1 rok na farme neublizil.