Do Premy si kopnut nechcem, len som si spomenul na to, ako pisal ze ten tim potrebuje trejdov a ja pisal, ze je hlupost do toho timu vyraznejsie zasiahnut. Maximalne obetovat Josta alebo Comphera za nejaky pick v prvom alebo druhom kole...ale oni taku protihnodnotu nemaju. A dost mozno ten zaciatok roku 2019 a vlastne aj december 2018 bola len zalezitost psychiky. Pretoze v dlhodobej sutazi je z mojho pohladu nemozne, aby tim ktory dva mesiace valcuje ligu, hra top hokej a sbiera zasluzene vyhry, tak sa predsa nemoze kvoli dvom alebo trom mesiacom natolko polozit, aby si to PO neuhral.
Tento postup je z mojho pohladu cennejsi ako ten minuly rok. A to prave kvoli tomu, ze tri tyzdne chybal Landeskog, teraz chyba nejaky cas Rantanen a ten tim by tak zakonite mal padnut do problemov. Chybaju mu rozdielovi hraci do ofenzivy, ale ono sa to otocilo a ten vypadok tychto hracov nebol poznat. A otocilo sa to z mojho pohladu naviac v tom, ze sa chytil brankar. Pretoze ta nahanacka za osmickou takmer vzdy zacina u brankara a Grubauer aj Varlamov sa nastastie chytili v pravy cas. No a samozrejme nam nahrali ostatne vysledky. Uplny darcek bola vyhra v tej dobe uz o nic nehrajucich Kings v Arizone. To nasim hracom muselo dodat velku silu a naopak, supera obrazne povedane zaslapat do zeme. Loni sme museli vyhrat v priamom suboji s Blues, letos sme sa tomu vyhli a uhrali si to z velkej casti sami.
Vyseknut poklonu musim Bednarovi. Ten isty tim to pod jeho vedenim nakoniec zvladol a zvladol to aj preto, lebo Bednar roztrhol svoj top utok a dal sancu slabsim hracom po boku tych lepsich. Niekto tento tah moze vidiet ako zufaly cin a tapanie, ked trener sam nevie ako sa z toho vymotat. Lenze ti slabsi hraci svojimi v uvodzovkach nehokejovymi kvalitami ako su obetavost, prikladna praca v defenzive a padnutie do kazdej strely strhli aj tych hokejovo lepsich. A ked mas tim v takom stave a v takom laufe, tak je uplne jedno ze proti tebe stoji papierovo lepsi tim s lepsimi hracmi. Stretnut teraz Tampu, tak verim ze by to bol vyrovnany zapas a Tampa by mala velky problem nas porazit. Takze teraz som pochvalil Bednara za niektore tahy ale mohlo to samozrejme dopadnut presne opacne. Miesal by s tym viac a viac, vysledkov by nemal, sanca na PO v trape a zasa by sa rozjela kritika na Sakica o tom, ako nechce adekvatne zaplatit rozdielovych hracov a ze s jednou lajnou to nikdy nemoze vyjst.
A prave cas a trpezlivost nas podla mna doviedla k postupu. Som rad, ze na TD sa Sakic nezblaznil a nemal ani v plane ziadny väcsi trejd. Urcite do toho timu vidi asi 1000x viac ako ja alebo ostatni ludia na fore. Takze vidi, v akom rozpolozeniu ten mancaft je, ake vztahy a väzby na seba hraci maju, ako velmi respektuju trenera a naopak, aky vztah ma trener s hracmi. Jedno bez druheho skratka fungovat nikdy nebude a v NH uz vobec nie. Takze teraz sme v pohode, mentalne sme dobre nastaveni a proti Calgary sme my ten tim, co moze ziskat a postavit na hlavu papierove predpoklady. A ja nam verim proti Calgary dost a nizsie napisem preco.
Za prve...Flames maju dvojicu Rittich-Smith. A tu je podla mna dost velka sanca, ze sa oni dvaja zoseru z toho, ze povedu v prvom kole vitaza zapadu proti osmemu timu konferencie. Rittich v PO NHL nikdy nenastupil, nevie o com to je a navyse Calgary nie je stabilny ucastnik PO. Smith ma sice skusenosti, ale v PO odchytal za karieru len 19 zapasov...to nie je ziadne obrovske cislo a nie je tak v tomto smere ostrielany harcovnik. (krasne slovo...)
Varlamov ma v PO 26 startov, Grubauer len styri. Samozrejme ze vyhoriet mozu obaja a Flames to prave v branke ovladnu. Ale startovaciu poziciu maju podla mna lepsi Grubauer a Varlamov, pretoze chytaju za tim, ktory si istotu PO uhral az v samom zavere, ma formu a pozicia outsidera mu vyhovuje ovela viac, ako pozicia favorita.
Za druhe...cely tlak bude lezat na Gadreauovi, on bude mat najväcsiu zodpovednost za vykony timu v ofenzive. Lenze historia uz velakrat ukazala, ze PO je diametralne odlisna sutaz ako zakladna cast. A na styl hry v PO, ma podla mna Colorado lepsie zlozeny tim. A ten tim ten PO hokej musel hrat poslednych 10-12 zapasov preto, aby mohol o SC vobec hrat. To super mal svoje iste uz davno jasne, preto na zaciatku serie ocakavam, ze Colorado si aj nadalej pojde svoju hru.
Na druhu stranu ma trochu strasi bilancia s Flames v Kanade. Za poslednych desat zapasov tam to s nimi mame 2-8. A ak chceme postupit, minimalne jeden zapas im zobrat musime. No a urcite si hraci spomenu na to, ako stratili uz vyhraty zapas po dvoch tretinach a vedeniu 4-1. Doma to mame s nimi mierne lepsie, ale urcite to nie je dobra bilancia. Aj tak nam verim, myslim si, ze rozseknut to v nas prospech mozu brankari. To by mal byt nas najväcsi trumf.
Cely cias tu pisem o Calgary ale my mozme skoncit na siedmom mieste a odsunut tak Dallas.
Ale nieco mi vravi, ze bude bitka s Calgary. A tu vyhrame 4-3 na zapasy.