Tak v tabulke zapadnej konferencie je aktualne z prvych 7 timov 6 z centralu…
Tym siestym sme samozrejme my, ale Preds su uz na dohlad
(strata 2b, preds maju zapas k dobru). Zajtra doma proti nim asi najdolezitejsi zapas sezony
(nemam z toho dobry pocit)
Dnes proti Blues pekny zvratok, v ktory po prvej tretine ked nas Blues tocili a po gole na 3-1 hned na zaciatku druhej veril uz asi len malokto. Zase sme mali aj kus stastia pri vyrovnavajucom gole MacKinnona pri powerplay, ktory sa poodrazal ktovie od coho, ale who cares. Landyho winner v OT bol luxuuus (diky Allen
). Je pekne ze sa po dlhej dobe golovo presadil Grigorenko, skoda ze mu Roy tvrdohlavo odmieta dat vacsi IT… v prvom utoku pri dvojici Duchene-MacKinnon radsej toci hracov ako Martinsen (prinajlepsom bottom6 hrac) alebo Tanguay (tuto sezonu jeden z najslabsich utocnikov). Na druhu stranu chapem ze ak by mal Grigo hrat v prvom utoku, kto by zostal do tretieho? Martinsen, Tanguay, Iginla? To su vsetko kridla… mohol by tam zo stvrteho ist Mitchell, ale kto by potom centroval 4th line? Wagner by mohol, ale kto by potom sedel? Tanguay by si zasluzil, ale to je nerealne… Takze zatial si asi nepomozeme
“Vyriesit” by to mohol cerstvy U20 majster sveta Rantanen, o ktorom verim ze by sa pri dvojici Mack-Duchene nestratil, ale o tom sa Roy vyjadril v zmysle ze minimalne kym sa niekto nezrani tak ho planuju nechat v AHL.
A v AHL zatial zostavaju aj nasi nadejni obrancovia, aj ked zranenie Johnsona (udajne nie prilis vazne, max 2 tyzdne out) poskytlo idealnu moznost dat niekomu z nich sancu v prvom time. Aj San Antonio vsak ma momentalne problem s viacerymi zranenymi obrancami, takze im Sakic s Royom nechceli brat este dalsieho a radsej to vyriesili waiver claimom obrancu Bodnarchuka z Columbusu. Bodnarchuk si dnes proti Blues hned aj odkrutil debut, hral s Beaucheminom a pri IT vyse 15min zapisal jednu minusku (za ktoru ale nemohol). Celkovo nic vyrazne nepokazil, ale ani nicim nezaziaril. Ak by bol schopny aspon takto zahrat pravidelne, ako #6-7 obranca by mohol byt v pohode… na rozdiel napr. od Guenina
– co ten clovek este robi na supiske timu NHL to mi hlava vazne neberie… co na nom ten Roy vidi ?!? Ako ho moze nechat hrat namiesto Gormleyho, ktory take kiksy a v takom mnozstve ani zdaleka nerobi? Nechapacka…
Teraz s Bodnarchukom mame uz tych obrancov vazne dost: v prvom time EJ, Beauch, Barrie, Holden (ktory hra inak tuto sezonu az prekvapivo solidne
az sa mi tomu verit nechce), Staurt, Gormley, Redmond, Guenin, Bodnarchuk (spolu 9, Stuart a EJ momentalne zraneni) a v AHL Zadorov, Bigras, Siemens, Noreau, Clark, Geertsen, Corbett, Labrie… a kedze sme po tomto claime na limite 50 contractov, ocakavam ze po dolieceni aspon casti aktualnych zranenych sa niekto bude vymienat, ci uz vo vacsom baliku pri nejakom quantity for quality trejde, alebo za picky. Prvy na rane by u mna pochopitelne boli Stuart a Guenin, ale kto by uz len ich chcel…
(na druhej strane ked sa dal vymenit Lecavalier…
) skor ale ocakavam vymenu niekoho zo skupiny Siemens, Redmond, Gormley, ktori by mohli mat aspon aku-taku hodnotu v podobe mid-round picku, ale u nas im zatial ruze nekvitnu… ak by sme sa nahodou rozhodli ist tvrdo po Drouinovi (ten by nam tie problemy s druhym kridlom k MacKinnonovi vyriesil snad najidealnejsie
) tak by nedotknutelni zrejme neboli ani nasi top prospekti Zadorov a Bigras. no a ako som pisal vyssie, ak sa nepohne s jeho novou zmluvou, vymeneny by mohol byt aj Barrie… we will see
V ASG nas bude reprezentovat Duchene, ktory ma s 19 golmi po prvej polke sezony nakrocene stat sa prvym hracom Avs za poslednych milion rokov co prekona 30g hranicu
Tak zajtra hrrr na Nashville