Tak po vcerajsich medicals nam dnes zacina “standardny” kemp… trvat bude oficialne len 2 dni, v nedelu je na programe tradicny exhibicny burgundy–white game a od buduceho tyzdna uz zacina pre-season.
Sakic s Royom cez leto nelenili a v kempe by sa tento rok mala zist konkurencia aka uz davno nie… schvalne som si pozrel co som pocas kempu pisal pred rokom a prakticky ziadne vyznamne boje o miesto v zostave tam neboli. Zopar zraneni otvorilo cestu menej ocakavanym menam ako Everberg, ale inak bolo uz pred kempom na 95% iste ako to cele dopadne a kto sa do timu dostane a kto nie.
Tento rok je situacia diametralne odlisna.
O post brankarskej dvojky si to rozdaju Berra s Pickardom. Berra je sice vdaka zmluve vo vyhode, ale sanca ze ho Pickard z pozicie dvojky vytlaci je podstatne vyssia ako vlani. Sance vidim tak 60:40 pre Berru.
V obrane sa o 8 flekov pobije az 12 realnych kandidatov. 100% isti su len Johnson, Barrie a Beauchemin. Velmi pravdepodobni este Zadorov a Stuart, ale dalej to bude bitka ako remen – Holden, Guenin, Redmond, Meszaros, Gormley, Bigras a Siemens sa budu snazit ziskat jeden zo zvysnych 3 flekov a sam som zvedavy komu sa to nakoniec podari a kto naopak skonci na waiveri a v AHL. Ako som pisal uz o par postov vyssie, takuto depth sme v obrane uz strasne davno nemali (ak vobec).
A v utoku sa tiez mozeme tesit na viacero zaujimavych “bitiek”. Na rozdiel od minulej sezony nemame jasne urcenu top6. Urcite tam nebudu chybat Duchene, Landeskog, Iginla a MacKinnon a pravdepodobne ani nova posila Soderberg. Na posledne miesto v elitnych utokoch si ale okrem Tanguaya mozu brusit zuby aj dalsie nove tvare Grigorenko a Comeau a bez sance by nemusel byt ani Rantanen. Unho je ale skor otazka ci vobec urobi prvy tim alebo zacne sezonu v AHL.
Zamotane je to aj co sa tyka bottom6. Okrem vyssie spominanych hracov (Comeau/Grigorenko/Tanguay/Rantanen) su tu este Mitchell, Mcleod, konecne zdravy Winchester, Bordeleau, Everberg, Cliché, Skille a Rendulic
rad by som veril ze Sakic s Royom sa nebudu zdrahat poslat cez waiver do AHL aj veteranov s jednocestnymi zmluvami (Guenin, Cliche, Bordeleau atd) ak by sa v kempe a priprave lepsie ukazali mladi ako Gormley, Siemens ci Everberg... uvidime
Pod zmluvou uz inak je aj posledny RFA F. Hamilton, ktory nakoniec podpisal qualifying offer na necelych 700k (2-way of course). ktovie preco to tak dlho trvalo…
Objavili sa aj spekulacie ze sa blizime k podpisu long term extension s Erikom Johnsonom. Roy na tlacovke potvrdil iba to ze sa rokuje co je samo o sebe potesujuci fakt. Osobne ocakavam ze nova zmluva bude na svete v najblizsich dnoch, najneskor do zaciatku sezony. A samozrejme s napatim budem cakat na ten cap hit (snad okolo 6mil
)
All for now