tak, konecne v robote – konecne mam cas vyjadrit sa k nasmu vikendu
najskor trejdy:
zacali sme ziskom UFA rights C. Soderberga z BOS za 6th round pick. Kto by to bol povedal ze pre bruins to bude asi najvyhodnejsi trejd aky za cely vikend urobia…

no ale back to topic. Za Avs to bol podla mna smart, low-risk / high reward trejd. Hodnota vyberu v 6. kole draftu je de facto zanedbatelna, za sancu ziskat kvalitneho hraca bez nutnosti porazit zvysok ligy v bidding war na UFA trhu to podla mna v pohode stalo. Za toto ma u mna roykic jednotku s hviezdickou. Navyse Soderberga sme vzapati aj podpisali, takze vymena aj priniesla pozadovane ovocie. Sice by som ten cap hit videl radsej podstatne blizsie k 4 mil, ale budiz. Pre Soderberga to asi bola jedina sanca na velku zmluvu v kariere a na UFA trhu by sa urcite niekto nasiel co by mu tolko (ak nie viac) tak ci tak dal. Ak nadviaze na vykony z BOS a bude robit 0.5+ PPG (v nasej top6 bude mat k dispozicii dostatok talentovanych spoluhracov) tak by ta jeho zmluva nemala byt ziadna velka katastrofa. Za tento podpis davam roykicovi dvojku.
Sobotnu vymenu picku c.31 za pick 39 + druhe a sieste kolo 2016 (ktore sme vlani zaplatili za stuarta) tazko hodnotit inak ako vysoko pozitivne. Dobry asset management za ktory ma roykic pochopitelne jednotku.
No a na zaver hodnotenia nasich trejdov som si nechal piatkovy blockbuster s buffalom. O´reillyho koniec u nas naznacili uz vymena + podpis soderberga, takze pocas draftu sa uz prakticky cakalo len kam a za co sa ROR prestahuje. Prekvapenie sa nakoniec nekonalo a Ryan sa odporucal do Buffala, ktore bolo od zaciatku povazovane za jedneho z najvacsich favoritov na jeho ziskanie. A protihodnota v podobe Zadorova/Grigorenka/picku bola fanusikmi na HF boards dookola diskutovana uz cele mesiace. Jedinym “prekvapenim” bolo zaclenenie J. McGinna do vymeny. Ja osobne som z pohladu Avs spokojny. Ziskali sme perspektivnu posilu do obrany ktoru sme potrebovali ako sol. Grigorenko by snad mohol nahradit mcginna v 3rd line. Pick sme nasledne v sobotu dalsou vymenou pekne zhodnotili. A este sme dostali aj zaujimaveho prospecta. Za dvoch pending UFAs celkom pekny balik. Zvlast ked nasledne vyslo najavo ake mal najnovsie ROR platove poziadavky (8x8). Je to vyborny hrac a na lade mi urcite bude chybat, ale ma dost nestastny zvyk pytat si uz vopred plat v takej vyske aku si (mozno) zasluzi az o niekolko sezon… zatial to vzdy dopadlo tak ze tie svoje poziadavky neskor potvrdil vykonmi na lade, ale aj to sa raz musi skoncit, donekonecna sa zlepsovat neda… a ak ostane na urovni do 60 bodov za sezonu tak za tych 8mil rocne mne osobne nestoji.
Som zvedavy aku zmluvu nakoniec podpise v buffale (alebo inde). Neprekvapila by ma ani moznost ze mal take vysoke platove poziadavky iba preto aby si “vynutil” vymenu – u Avs by bol vzdy iba v tieni Landeskoga, MacKinnona a Duchenea a mal som pocit ze by chcel byt v time ustrednejsou postavou… na to by u nas vela sanci nemal. Zelam mu v Buffale vsetko dobre, ale som rad ze uz mame s tymi tahanicami o jeho novu zmluvu po 3 rokoch konecne pokoj. Za tuto vymenu a ziskanu protihodnotu ma u mna roykic jedna minus (v zavislosti od toho co nakoniec vyrastie zo zadorova/grigirenka/crombeena sa to moze o par sezon zmenit na jedna s hviezdickou alebo dva/dva minus).
Ale bolo by zaujimave dozvediet sa ci boli na RORa aj ine ponuky z inych timov a ako vyzerali…

(viem ze to nehrozi

)
Vymeny maju este dalsie vedlajsie efekty – ziskali sme cap space, takze sa mozeme na UFA trhu pokusit ulovit kvalitneho obrancu (sakic sa vyjadril ze este jedneho chce priviest, ak sa nepodari z trhu tak neskor vymenou). A vdaka pickom od SJ mame moznost (ak uzname za vhodne) offer-sheetovat RFA hracov (predtym nam chybal 2nd rounder 2016 na pripadnu kompenzaciu). Aj ked toto podla mna nevyuzijeme, ale uvidime…
K draftu – s Rantanenom v prvom kole som nadmieru spokojny, z hracov ktori pre nas pripadali do uvahy (bez top5 a provorova) som ho mal prveho na zozname. Vysoko ho mali aj Sakic resp. nasi skauti, udajne cakali ze pojde v top6 a dokonca sa pokusali o vymenu s CBJ aby ho mohli draftnut z 8. miesta… nakoniec ich pockal az do 10.

Teraz uz len dufat ze naplni potencial…
Dalsie picky by som ja amater zbytocne hodnotil, greer z mojho pohladu vyzera ako dlhodobejsi projekt, meloche vyzera celkom zaujimavo a pacil sa mi aj pick Mironova v 5. kole – s tak nizkym pickom je risk minimalny a potencialny reward viac ako zaujimavy...
A na okraj, sakic sa vyjadril aj k dvom z nasich RFA hracov – J.Hishon dostane kvalifikacnu ponuku na novu zmluvu, J. Caron, naopak nie, takze u Avs konci. O ostatnych RFA hracoch (Elliott, Aggozzino) sa zatial nevie.
Celkovo davam roykicovi za posledne 4 dni velku tucnu jednotku, som spokojny
Predpokladana zostava 2015/16:
Tanguay-Duchene-Iginla
Landeskog-Soderberg-MacKinnon
Hishon-Grigorenko-Mitchell/Rantanen
McLeod-Winchester-Everberg/Mitchell
Cliché, Bordeleau
XXX-Johnson
Zadorov-Barrie
Holden-Stuart
Redmond, Guenin
Varlamov-Berra
Zatial sa mi to paci viac ako pred rokom…