Teraz som dopozeral záznam so St. Louis a musím povedať, že po ňom cítim akési vnútorné naplnenie hokejovou spokojnosťou. Nejde o to, že sme ich na posledný krát konečne zdolali a teda sme jediný tím, ktorý porazil minimálne raz všetky ostatné tímy v tomto ročníku. Ide o to, že konečne sa začína písať nová rivalita. Po pravde, keď odchádzali Red Wings do východnej konferencie bolo mi to ľúto. Vždy som veril, že tá rivalita prejde akousi reinkarnáciou. Včera s Blues sme pokračovali v "hrotení" vzájomných zápasov a ja som úprimne len a len rád. Tieto zápasy boli vždy akýmsi sviatkom, bučanie divákov, nervy, občasne "prasárny", mediálna vojna, vyjadrenia trénerov po zápase...
Toto je už tretia 6 game winning streak v tejto sezóne a celkovo 50 víťazstvo sezóny! Pravdepodobnosť, že začneme PO na domácom ľade, resp. že budeme mať túto výhodu v prípadnom 7. zápase naberá reálne kontúry. 6 zápasov dokonca základnej časti a náskok 3 body, k tomu zápas k dobru pred Hawks.
Roy je skvelý. Včera to bol jeden z tých zápasov, ktoré pripomínajú playoff. Zápas sme odohrali bez Duchenea, Tanguaya, Perenteau, McLeoda a predsa to bol jeden z najlepších zápasov. Kvalitná hra dozadu, agresívna, Bluesmanov prechod do útočného pásma musel bolieť. Koniec koncov z našej fyzickej hry boli celkom zúfalí. Bordy sa im dostal pod kožu, len čo je pravda! Moment, keď sa ho snažili rovno traja hráči hitovať, pričom ho ani jeden poriadne netrafil... Najväčší prejav zúfalstva bol moment, v ktorom sa pustil Backes do MacKinnona. Alebo Morrowov krosček do tváre Mitchella. Každopádne, Hitch si mohol odpustiť tie narážky na Bordeleaua či Barrieho(?), v zmysle "Bertuzziho odplaty". Ale Dater ho dobre potrollil na tlačovke.
Talbot od ZOH prestávky patrí k mojím veľkým obľúbencom, akoby prepol na nejaký "beast mode". Včera zase najväčší SH TOI, veľký bojovník spolu s Mitchellom (ale ten hral včera v prvej formácii). Celkovo naša bottom six hrala výborne, pričom Cliche a Bordy sú normálne 4th line. Stastny vynikal aktivitou, prebral na seba zodpovednosť a okrem 3pts (1+2) mal až 7 SOG, a FW 69%. MacKinnon sa mi viac páči na pozícii centra, vyniká svojou rýchlosťou, vytvára množstvo príležitostí. Dúfam, že na danej pozícii zotrvá minimálne do návratu Duchenea.
Včera sme vyrovnali aj klubový rekord v počte vyhraných zápasov na klziskách súperov zo sezóny 2000/01 -24 W. Spojení s touto výnimočnou sezónou akosi pribúda.
Dnes posledný domáci zápas proti Pens.
Toto je už tretia 6 game winning streak v tejto sezóne a celkovo 50 víťazstvo sezóny! Pravdepodobnosť, že začneme PO na domácom ľade, resp. že budeme mať túto výhodu v prípadnom 7. zápase naberá reálne kontúry. 6 zápasov dokonca základnej časti a náskok 3 body, k tomu zápas k dobru pred Hawks.
Roy je skvelý. Včera to bol jeden z tých zápasov, ktoré pripomínajú playoff. Zápas sme odohrali bez Duchenea, Tanguaya, Perenteau, McLeoda a predsa to bol jeden z najlepších zápasov. Kvalitná hra dozadu, agresívna, Bluesmanov prechod do útočného pásma musel bolieť. Koniec koncov z našej fyzickej hry boli celkom zúfalí. Bordy sa im dostal pod kožu, len čo je pravda! Moment, keď sa ho snažili rovno traja hráči hitovať, pričom ho ani jeden poriadne netrafil... Najväčší prejav zúfalstva bol moment, v ktorom sa pustil Backes do MacKinnona. Alebo Morrowov krosček do tváre Mitchella. Každopádne, Hitch si mohol odpustiť tie narážky na Bordeleaua či Barrieho(?), v zmysle "Bertuzziho odplaty". Ale Dater ho dobre potrollil na tlačovke.
Varlamov je základným prvkom toho, že dokážeme vyhrávať zápasy bez ohľadu na to, či sme lepším tímom alebo horším. Včera hlavne v prvej tretine viackrát podržal (boli sme prestrielaní 6:14), rýchlo a efektívne sa presúva a zachraňuje chyby v obrane. Od odchodu St. Patricka sme sa konečne dočkali špičkového brankára. Varly dokonca včerajším víťazstvom, resp. SO dokonca vyrovnal Royov rekord v počte odchytaných výhier v jednej sezóne - 40W. V tomto smere považujem za kľúčový moment, keď Avalanche prepustili zo svojich služieb Kirka McLeana, trénera brankárov, ktorý pracoval na polovičný úväzok a v pozícii ho nahradil Francois Allaire, ktorý za 20 rokov v profesii spolupracoval napr. s práve P. Royom (ktorý ho najal), či s J. S. Giguerom a Berrom. Mimochodom títo "učitelia" (Roy a Giggy) majú spolu 4 Conn Smythe Trophy.Patrick Roy píše:"Varly's been our best player, he's been phenomenal from the get-go. It's biased a bit by me, but he deserves to be part of the Hart Trophy."
Talbot od ZOH prestávky patrí k mojím veľkým obľúbencom, akoby prepol na nejaký "beast mode". Včera zase najväčší SH TOI, veľký bojovník spolu s Mitchellom (ale ten hral včera v prvej formácii). Celkovo naša bottom six hrala výborne, pričom Cliche a Bordy sú normálne 4th line. Stastny vynikal aktivitou, prebral na seba zodpovednosť a okrem 3pts (1+2) mal až 7 SOG, a FW 69%. MacKinnon sa mi viac páči na pozícii centra, vyniká svojou rýchlosťou, vytvára množstvo príležitostí. Dúfam, že na danej pozícii zotrvá minimálne do návratu Duchenea.
Včera sme vyrovnali aj klubový rekord v počte vyhraných zápasov na klziskách súperov zo sezóny 2000/01 -24 W. Spojení s touto výnimočnou sezónou akosi pribúda.
Dnes posledný domáci zápas proti Pens.