Redy píše:jeste par perlicek pridam.
Mame za sebou 48 zapasu, tedy stejnou porci jako ve zkracene sezone. Velke zmeny a zlepsene vykony zatim pritahli do Pepsi Center v prumeru 15 950 divaku, tedy o 500 divaku na zapas vice nez v predchozich dvou sezonach. Lepsi prumernou navstevnost jsme meli naposledy v sezone 07-08.
Zajimave je ale hlavne porovnani bodovych prispevku obrancu s minulou sezonu:
2012-2013
48 zapasu
tym celkem 114 G.....z toho obranci 5 G (
4,4%)
tym celkem 196 A.....z toho obranci 49 A (
25%)
tym celkem 310 P.....z toho obranci 54 P (
17,4%)
2013-2014
48 zapasu
tym celkem 139 G.....z toho obranci 25 G (
18%)
tym celkem 240 A.....z toho obranci 68 A (
28,3%)
tym celkem 379 P.....z toho obranci 93 P (
24,5%)
Nejvetsi zasluhu na tom samozrejme ma probuzeny Erik Johnson a nas nejlepsi letni podpis - Andre Benoit. Zivotni sezonu hraje Hejda.

Zabudol si na hlavny rozdiel – 67b vs. 38b zo 48 zapasov
Zase sa vezieme na vitaznej vlne a vratili sme sa aj do boja o divizny titul – na hawks stracame 8b a mame 3z k dobru, na blues stracame 2b a mame o zapas viac…

osobne to ale na realny boj o divizny titul nevidim, tie dva timy su predsa len trochu inde ako my a v dlhodobej sutazi akou je zakladna cast im zatial plnohodnotne konkurovat asi este nie sme schopni. Pocitam ze za nimi skoncime s minimalne 5-10b stratou.
Podstatne je ze to tretie miesto (cize PO flek) mame stale pevnejsie a pevnejsie vo vlastnych rukach a osobne uz neverim ze by sme ten zaver ZC mohli zbabrat az tak ze by nas wild este dobehli. Ak sa len nestane nejaka katastrofa v podobe season ending injuries pre varlamova a par dalsich klucovych hracov.
Zatial to praveze vyzera presne naopak – ze by sa nam dlhodobo zraneni hraci mali zacat do zostavy vracat. Parenteau skresal povodne ocakavanu 6-tyzdnovu liecbu vyvrtnuteho kolena na polovicu a hrat by mohol uz zajtra proti leafs. A k navratu sa vyrazne priblizil aj tanguay, ktory by nakoniec predsa len mohol zacat hravat este pred OH…

po jeho navrate by sme prvykrat od zaciatku novembra mohli byt v utoku v plnej sile, inymi slovami hrozit superom nie dvomi ako teraz, ale tromi nebezpecnymi utokmi.
Minuly tyzden pustil Dater do obehu aj zaujimave info ohladne O´Reillyho. Udajne ma zaujem v time zostat (to ale tvrdi min. 95% hracov v podobnej situacii

), co je ale dolezitejsie, medzi nim a klubom by nemala byt ziadna “bad blood” od fiaska s offer sheetom spred roka (naozaj je to este iba rok? Pripada mi to straaasne davno). So sakicom a royom su dohodnuti ze rokovania o predlzeni zmluvy zacnu az po sezone aby sa ryan mohol plne sustredit na vykony v zapasoch (zatial sa mu to dari

). Zda sa ze obe strany veria ze sa na predlzeni zmluvy dokazu bez vaznejsich problemov dohodnut, jeho vymena pri TD je teda malo pravdepodobna (aj ked never say never). Pri pokracovani v doterajsich vykonoch sa da ocakavat zmluva s cap hitom na urovni 5,5-6 mil. (podobne maju aj Landeskog a Duchene).
O rokovanciach so stastnym sa zatial nikto nezmienil, zrejme este ziadne serioznejsie neprebehli a je mozne ze sa pri TD nebudeme branit myslienke jeho vymeny (zrejme za obrancu). Osobne by mi nevadilo ani keby zostal, len dufam ze ho nenechame po sezone odist zadarmo…
Osobne budem z ocakavanych novych zmluv najviac zvedavy na tu pre varlamova. Ma 25r, bude RFA a tuto sezonu sa bez debaty zaradil k top 10 brankarom ligy, spomina sa dokonca v sirsom okruhu kandidatov na Vezinu. Je to vsak stale iba 1 sezona. Dilema je teda zjavna – da sa s takymi jeho vykonmi pocitat dlhodobo? Ak si sakic s royom povedia ze ano, da sa cakat dlhodoba zmluva (5 a viac rokov) s cap hitom viac ako 5, mozno dokonca 6 mil. (pre sezonu 2014-15 ma zmluvy s cap hitom 5+ mil podpisanych zatial 13 brankarov, ak varly vykonmi patri k top 10 ligy, nema dovod uspokojit sa s mensim platom pri dlhodobej zmluve). Ak to vsak sakic s royom budu tlacit do kratsieho “bridge” kontraktu (2-3yrs) aby potvrdil svoju vykonnost, ziska varly po jeho vyprsani UFA status a bude hrozit ze onho prideme alebo mu budeme musiet ponuknut este viac aby zostal. Osobne by som sa asi skor priklanal k tej dlhsej zmluve (5-6 yrs) s cap hitom okolo tych 5,5-6 mil. Pri ocakavanej inflacii sposobenej zvysujucim sa capom by o 3-4 roky mohli byt cap hity pod 6 mil. povazovane za “priemer” (mozno na urovni dnesnych 4 mil), teraz by teda mal byt idealny cas podpisovat dlhodobe zmluvy s klucovymi hracmi. Aj pripadne “sliapnutie vedla” v podobe vacsej zmluvy pre hraca ktory ju v buducnosti vykonmi nepotvrdi by vdaka tomu do buducna malo sposobit mensie problemy ako keby uroven capu stagnovala ci sa nebodaj znizovala

IMO je teda idealny cas trochu “zariskovat” s dlhodobymi zmluvami aj pre nie celkom overenych hracov – len sa to samozrejme nesmie prehnat