tak uz som to viac menej predychal...
nejakym zazrakom sa mi podarilo sustredit sa iba na vysledok - t.j. brankarsky tandem varlamov-giguere, ktory je urcite upgradeom oproti dvojici elliott-budaj s ktorou sme koncili minulu sezonu - a snazim sa zo vsetkych sil nepripominat si cenu ktoru sme za varlamova museli zaplatit... s tou sa budem schopny zmierit iba ak sa naplni najoptimistickejsi mozny scenar (varlamov spolahliva (a zdrava) jednotka a avs minimalne postup do PO), s cim vsak urcite vopred nepocitam... necham sa (snad prijemne) prekvapit :modlenie:
inak este k shermanovi - ja som si vymyslel teoriu preco tento trejd upiekol. kazdemu kto sa o dianie v colorade trochu zaujima je zrejme jasne, resp. sa to ocakava, ze post GM Avalanche skor ci neskor obsadi Joe Sakic. (osobne si myslim ze je to naplanovane po nasledujucej sezone, cize cca o rok). sherman je muz na odstrel. je na odstrel ak sa teamu v buducej sezone nebude darit, je na odstrel aj ak sa mu bude darit priemerne a mozno dokonca aj v pripade ak dosiahne uspech. takyto trejd moze byt zufalym pokusom shermana udrzat si flek o nieco dlhsie. je totiz prekvapivy a neocakavany a veeelmi riskantny. ak nevyjde, pre shermana sa nic nezmeni - kufre si pobali tak ci tak. ak ale nahodou vyjde, varlamov sa uchyti a "nedajboze" nam vychyta nejaky aspon ciastkovy uspech, sherman bude mat vyrazny bod k dobru - bude z neho genius ktory si trufol na nieco na co by si ini netrufli a vyslo mu to...
aj ked urcite nie je jediny kto o trejdoch rozhoduje, keca mu do toho urcite viac ludi a ktovie kto bol vlastne iniciatorom tohto trejdu s washingtonom. konieckoncov, sherm je len uctovnik, hokej na serioznejsej urovni nikdy nehral a na posudenie potencialu jednotlivych hracov ci ich hodnoty ma urcite inych ludi...
co nam vcerajsok urobil so zostavou a cap floorom?
jones
(2,5) - stastny
(6,6) -hejduk
(3)
landeskog
(3?) - duchene
(3,2) - mueller
(2)
lindstrom
(0,6) - o´reilly
(0,9) - winnik
(0,95)
galiardi
(1,8?) - mcclement
(1,45) - kobasew
(1,25)
mcleod
(1,033) / yip
(0,725) / bordeleau
(0,525)
johnson
(2,6) - wilson
(2,5?)
quincey
(3,125) - hejda
(3,25)
hunwick
(1,55) - o´byrne
(1,8)
elliott
(0,843) / gaunce
(0,845) / barrie
(0,715)
varlamov
(2,833) - giguere
(1,25)
podla predpokladov - malo by nam to vyjst tesne-tesnucko nad cap floor
zda sa mi ze mame podpisanych akosi vela utocnikov z kategorie "na hrane medzi farmou a prvym teamom" - hishon, lindstrom, yip, porter(ten zatial podpisany nie je, ale kvalifikacnu ponuku dostal), kobasew, bordeleau, mcclement... neprekvapilo by ma keby sme niekoho z nich este trejdli za nejaky low pick
(kedze na farme by mali byt k dispozicii este dalsi depth utocnici ako stoa, olver, mauldin, van der gulik atd atd - IMO viac ako dostatocny depth aj v pripade zraneni viaceryh hracov v prvom teame)
no a este pohlad na nasu "novu" obranu:
johnson - 6´4", 232lbs
hejda - 6´4", 237lbs
o´byrne - 6´5", 234lbs
quincey - 6´2", 207lbs
wilson - 6´1", 207lbs
takto na papieri (monitore) sa mi to celkom paci (hunwick kazi priemer, ale snad casto hravat nebude :modlenie:), konecne sa neda povedat ze nasa obrana je "mala". doteraz hraci ako liles, cumiskey, hunwick svojou postavou superom velky strach nenahnali, casto mali problemy "upratat si" okolo vlastneho brankoviska, o hity sa radsej ani nepokusali, prehravali suboje pri mantineli, superi nemali problem s prechodom utocnej modrej... snad by sa uz nieco z toho mohlo zmenit k lepsiemu a nasa obrana zacne vzbudzovat u superov vacsi respekt ak uz nie hned strach
ked pre nic ine tak pre to ze to proti nam uz bude pre superov viac bolestive
som zvedavy ako to bude realne vyzerat v zapasoch