Do TD zostava este stale cca 55 dni, ale preco si trochu nezafantazirovat?
Avs su momentalne v miernom krci, po serii 6 vitaznych zapasov v prvej polovici decembra dokazali z dalsich 6 zapasov ziskat iba chudobne 3 body za jedno vitazstvo po najazdoch a jednu prehru po predlzeni. Ak chceme v pekelne vyrovnanej zapadnej konferencii zostat v realnom boji o PO, musime sa cim skor vratit na vitaznu vlnu, resp. aspon na pomer “6 bodov z 5 zapasov“. Pomoct by mohol ocakavany navrat chrisa stewarta po zraneni, da sa vsak ocakavat ze sa GM Sherman do konca februara odhodla este aj k nejakemu trejdu. Na koho by sa mohol zamerat?
Brana – aj ked craig anderson v tejto sezone vyrazne zaostava za svojimi vykonmi z vlanajska, ja osobne stale verim ze ma potencial byt nasou stabilnou jednotkou na ktoru sa budeme moct spolahnut. Ak nie su nejake zakulisne problemy (a zatial nic nenaznacuje ze by nejake mali byt), verim ze brankarsky post riesit nebudeme a sezonu dokoncime s dvojicou anderson-budaj.
Obrana – tu nas tlaci topanka asi najviac a to uz pomerne dlho. Prakticky od odchodu roba blakea nam v obrane chyba tzv. #1 obranca – dominantny hrac na ktorom by sa dala postavit cela defenziva. V defenzive sme pocas tejto sezony uz urobili niekolko zmien – odisiel scott hannan a prisli r. o´byrne ktory vhodne zapasoval k lilesovi a m. hunwick ktory sa zatial nepresadzuje podla predstav a dojmy z jeho hry su prinajlepsom rozpacite. Vysledny efekt z tychto zmien vsak zatial nie je uspokojivy, navyse sa do konca sezony zranil kyle quincey, takze osobne by som asi najradsej videl nejaku posilu prave do obrannych radov. Podla moznosti by to mal byt fyzicky dobre stavany hrac ktory vie hrat tvrdo do tela aj tvrdo vypalit od modrej – krpatych PMD mame uz dost
tak ake mame moznosti?
Shea Weber - zbozne prianie, ale s minimalnou sancou na realne uskutocnenie. Weberovi sice v nashville konci zmluva, ale preds maju pod platovym stropom dostatok miesta a ak shea nebude mat nejake neracionalne poziadavky (typu 7+ mil cap hit) alebo sam nebude chciet odist tak ho na 99% bez problemov podpisu a vsetkym potencialnym zaujemcom klapnu zuby naprazdno.
Brent Seabrook – hawks to maju pod platovym stropom pekne natesno, navyse uz maju dlhodobe zmluvy na vyssie sumy podpisane s 3 inymi obrancami. Po sezone budu opat riesit brankarsku otazku a mozno sa Seabrookov cap hit rozhodnu minut radsej tam... Sanca to nie je velka, ale ak by im hrozilo ze nepostupia do PO a navyse by sa so Seabrookom nevedeli dohodnut na “rozumnom“ cap hite, mozno by boli ochotni ho pri TD vymenit... viem si ho do buducnosti predstavit vo dvojici s kevinom shattenkirkom
Jay Bouwmeester – niekdajsia hviezda floridy sa po prestahovani do kanady trapi a podava vykony hlboko pod svoj niekdajsi standard a aj pod svoj momentalny cap hit. V calgary sa po zmene GM daju ocakavat zmeny aj v hracskom kadri, ak by ich sucastou mal byt aj odchod Jaya, ja by som to s nim asi riskol. Priestoru pod stropom mame na takyto experiment dost, a po dobrych skusenostiach s ozivenim upadajucich karier inych hracov (mueller, o´byrne, fleischmann) by sme sa o nieco podobne mohli pokusit aj s Bouwmeesterom.
Joni Pitkanen – v caroline sa mu konci zmluva, ak canes nebudu na konci februara na postupovych prieckach, mohol by byt k dispozicii na vymenu. Ak nie tak druha sanca by mohla prist 1. jula na UFA trhu. Bol by to idealny kandidat, len skoda ze nepatri prave k najfyzickejsie hrajucim obrancom... aj tak by to vsak bol upgrade oproti sucasnemu stavu.
Cody Franson – codymu sice do statusu “hviezdy“ resp. top hraca este vela chyba, v nashville ale ukazuje ze potencial urcite ma. Navyse podporeny vybornou postavou ktoru sa uci pouzivat cim dalej tym lepsie a kvalitnou strelou, ma vsetky predpoklady aby z neho uz coskoro vyrastol spolahlivy top 4 obranca. V nashville by ho pri svojej “defensive depth“ mohli byt ochotni za zaujimavu protihodnotu pustit.
Utok – v ofenzive patrime k najlepsim teamom v lige, takze tu nie je dovod na nespokojnost. Co by mozno stalo za pokus je angazovanie nejakeho skuseneho rental veterana, kedze okrem hejduka su vsetci ostatni nasi forwardi hlboko pod 30 rokmi (jediny dvaja starsi ako 26 r. su mauldin (28) a koci (29)). Trochu tej skusenosti by mohlo pomoct aj pri presilovkach. Na vyber by mohli byt napr.
andrew brunette ktory uz v Colorade posobil, alebo
cory stillman z floridy, pripadne niekto z new jersey kde maju kandidatov na odchod viacero. Aj ked jediny o ktoreho by som naozaj mal zaujem – parise - asi na predaj nebude...
Som zvedavy coho sa nakoniec v podani Avs do konca februara dockame – ake su vase tipy?