od
petrik » ned 28. čer 2009 22:37
blby pocitac sa vzdy vie dojebabrat v pravu chvilu
v piatok vecer ked som uz chcel nastavovat budik na nocne 1. kolo draftu
k draftu - s tym co avs predviedli som v podstate spokojny. zbabrat 1. kolo sa snad ani nedalo, v dalsich kolach to tiez vyzera na vcelku solidne vybery, ale co sa z nich nakoniec vykluje ukaze az cas. trosku ma len mrzi ze avs zase dodrzali svoju tradiciu z poslednych sezon a prakticky odignorovali europanov - myslim ze najma v poslednych kolach je vacsia sanca najst nejaky skryty klenot v europe ktora predsa len nie az tak podrobne skautmi mapovana ako v americkych juniorskych sutaziach ktore su pod drobnohladom velkeho mnozstva skautov. prikladom mozu byt napr. zetterberg alebo dacjuk.
zaujimavostou (a pre mna trochu prekvapenim) su 2 draftovani brankari, za posledne 3 roky sme draftovali spolu az 5 brankarov. snad sa aspon jeden z nich "vydari"
naopak za posledne 2 roky sme nedraftovali ani jedneho kridelnika a ako tu uz niekto spominal, na tomto poste tou nas co sa mladych talentov tyka vyzera asi najslabsie. stewart a galiardi uz obidvaja maju za sebou prve zapasy v profilige a za nimi ziva velka diera. predpokladam ze buduce leto ked sa nam uvoni priestor pod platovym stropom budeme na nejakeho hviezdneho UFA kridelnika polovat (kiezby boli k dispozicii kovalchuk alebo nash :modlenie: )
co sa tyka dalsich krokov - od trhu s volnymi hracmi ocakavam najma podpis brankara. v tom lepsom pripade by to mohol byt gustavsson, inak sa coraz hlasnejsie spekuluje o m. bironovi. v tom druhom pripade dufam ze by to nebol prilis dlhodoby kontrakt (nie viac ako 2 roky)
inak necakam ziadne ine podpisy (okrem vlastnych hracov o ktorych pokracovanie mame zaujem) a najma nie "velke" zmluvy, hracov na najblizsiu sezonu mame podla mna viac ako dost aj pre pripadne zaskoky za zranenych
tuckera by som zo zmluvy nevyplacal, strasil by nam v platovom strope este aj v sezone 10/11. staci ho poslat na farmu ako odstrasujuci priklad pre mladych hracov ze ked nebudu tvrdo makat tak im ani lukrativna zmluva nepomoze