úte 17. bře 2009 17:59
A na aké štatistiky si sa díval?primaprema píše:Díval jsem se na jeho statistiky a jako body letos nemá skoro žádné...takže co je na něm nejcenějšího?Proč je hodnocen tak vysoko?
Túto sezónu má v Elitserie v 50 zápasoch 17 bodov. To je zlé? V 16 rokoch sa stal 4-tým najmladším hráčom aký kedy nastúpil v Elitserien.
Poďme sa pozrieť ako trčí inde.
Na WJC tento rok mal štatistiku 6 2-5-7 (+6), celkove za sezonu ma v repre U20 11 3-9-12.
Ohľadne ostatných štatistík - ľahko vygoogliš aj ja som. Okrem toho som ho videl hrať v dvoch zápasoch na WJC.
Pajaarvi dominoval v každej vekovej kategórii v akej hral. Má na svoj vek totálne skvelú techniku a rýchlosť Gáboríka alebo Bureho a takisto ich nos na góly. Je dobrý v situácii jeden na jedného a je to viac strelec ako tvorca hry.
Samozrejme slabé stránky sú - klasika: obranná hra. Nič nezvyčajné v jeho veku, navyše ak sa presadí ako strelec, nebudú ho tlačiť do nejakého extrémnho bránenia.
Hovorí sa o ňom ako o možno najväčšom švédskom talente (útočník) od čias Forsberga.
Stačí? Alebo sa pozeraj ďalej na štatistiky, však Devils ho zoberú z nejakého 20. miesta a zase sa budú všetci čudovať, že kde sme vyhrabali Pariseho alebo Brodeura - ani ten nebol draftovaný ako prvý brankár v tom drafte. Niekedy treba vidieť viac ako len štatistiky. Napr. potenciál. A v Pajaarvim sa skrýva oveľa viac ako doteraz ukázal.