od
petrik » stř 04. bře 2009 22:33
budaj je momentalne vdacnym obetnym barankom pre vacsinu kratkozrakych "odbornikov" z radov fanusikov avs - cakali by od neho ze vychyta vitazstva v zapasoch kde nas super prestriela 38:18 a nedame viac ako 1 gol
je to vsak petova velka skoda, toto mal byt jeho prelomovy rok - prvy na poste regulernej brankarskej jednotky - ale zazrakov jednoducho schopny nie je a tak vyzera zo statistickeho pohladu jeho sezona mizerne

bohuzial avs tuto sezonu predvadzaju mizerny hokej a zapasy v ktorych si naozaj zasluzili vyhrat by sa dali spocitat na prstoch jednej ruky. to vsak zdaleka nie je chyba brankara. taky brankar neexistuje ktory by avs v tejto sezone pri vykonoch ake predvadzame doviedol do PO.
luongo je povazovany za brankarsku spicku ligy a napriek tomu s podpriemernou floridou nepostupil do PO ani raz za 5 sezon.
otazka je co bude s petom dalej. ja dufam ze avs si ho nechaju a podpisu s nim novu zmluvu aspon na dalsie 2 roky. ci by s nim pocitali na post jednotky alebo dvojky to je este vo hviezdach - v znacnej miere to bude zalezat od toho ci v lete "ulovia" nejakeho renomovanejsieho FA (biron?). v kazdom pripade peto je stale vo veku kde este ma ako brankar velky priestor na zlepsovanie.
najlepsi brankar tejto sezony tim thomas v jeho veku napr. o NHL iba snival a do NHL sa poriadnejsie presadil az vo veku 32 rokov
kuprusoff alebo nabokov nepatrili v petovom veku tiez k ziadnym superstar.
ale ako vravim - ak ho pouziju ako "obetneho baranaka" tak to moze mat v dalsej zamorskej kariere dost tazke

ze by po nom po tejto sezone siahol nejaky iny klub NHL sa mi totiz nevidi ako velmi realne...