od
petrik » pát 19. pro 2008 13:23
tak som to predsa len precital
ale sorry david - tvojmu reporterskemu stylu akosi neviem prist na chut. urcite zlepsenie oproti zaciatku sezony tam je, ale stale to podla mna neni to prave orechove.
(ber to prosim ako konstruktivnu kritiku

)
pravdepodobne sa to s narastajucim poctom reportazi a pribudajucimi skusenostami "utrasie", ale zatial mi tvoje reporty pripadaju take dost amaterske. vidiet tam velku snahu, ale ako som naznacil par prispevkov dozadu - menej byva niekedy viac.
nejde len o dlzku textu ale aj o "kvetnatost" cize pouzivanie takych tych otrepanych klise ako
Ako sa hovorí, nastalo ticho pred búrkou,
Čierna guma nešla ďaleko, atd. okrem toho sa mi zda ze su casto nevydarene zakonponovane do textu a posobia tam neprirodzene.
napr. ten uvod by podla mna ovela prirodzenejsie vyznel nejako takto:
pomalsi uvod zapasu pripominal typicke ticho pred burkou, ktoru v 4. minute odstartoval P. Stastny uvodnym golom zapasu. alebo nejak tak. skratka zakonponovat tu frazu do textu v nejakom suveti aby tam nestala tak izolovane, lebo to (aspon na mna) posobi umelo.
dalej pozor na taketo veticky:
Našťastie priniesli nájazdy jedno veľké šťastie, o ktorom sa bude ešte dlho hovoriť..
hadaj aj sam musis uznat ze to znie dost zle
Nastastie nam najazdy priniesli uspech, aj ked vdaka prinajmensom kontroverznemu rozhodnutiu rozhodcov o ktorom sa urcite bude este dlho hovorit. lepsie, nie?
alebo toto:
V aktivite sme pokračovali aj naďalej. O jej snahu sa pokúšal najmä prvý útok uznaj ze ta veta nema zmysel
alebo na tomto mieste v zaverecnom sumare:
Zaslúžene sme sa prehupli do predĺženia by sa mi viac hodilo slovne spojenie
zasluzene sme sa dockali predlzenia
su to len take drobnosti, ale ked ich je v texte takehoto rozsahu viac tak to (hovorim samozrejme len sam za seba, iny maju mozno odlisny nazor) pomerne vyrazne kazi celkovy dojem z citania. ako vravim - od zaciatku sezony vidno u teba v tomto smere zlepsenie a dufam ze do konca sezony tieto muchy uplne vychytas

good luck