od
JKL » čtv 31. bře 2016 14:25
Taky sem uvažoval i trochu jinak o tom streaku. Trvá už dlouho.
Na jeho počátku stál Jimmy D a ještě Murray, Ken tuším jen jako scouting (což je zpětně vtipné, poslední opravdu silný draft sme měli v ´89 co se týče té dekády), jinak nikdo v aktuálním týmu, krom nějakých uklizeček a maskotů. Táhne se to přes dvě generace hráčů, začínalo se s týmem, který byl později přebudovaný, znovu postavený a opětovně komplet přebudovaný po 2002). A opět znovu připomenu, že za tu dobu jsme nespadli mimo p-o a že všechny týmy procházely rebuildy a tankovacím obdobím, stačí si vzpomenout, jak té silné éře vypadalo např. Chicago.
Ten tým prošel tolika změnama a ten aktuální ksicht, kdy vlastně jen Green a Richie nejsou z organizace, neodpovídá tomu, co se s týmem dělo posledních 20-25 let.
K jádru pudla - já se ani nedivím, že ten tým už nemá motivaci. Hráči asi i sami cítí tlak, kde veřejnost neustále připomíná tenhle monstrózní streak, že by jej ´měli´ udržet atd., ale ti hráči jsou v tom nevinně. Každá jiná organizace by to složila, zbavila se odpadu - nějak a za pár let byla zpět, viz. Flyers. Dneska je hokej jinde, rebuild nemusí nutně znamenat (jako u Leafs) kompletní orbu terénu a drhnutí dna několik let v kuse, ani si nemyslím, že ji potřebuje Detroit (základy co se týče mládeže jsou relativně fajn a nepotřebujem na to sbírat top tier prospecty - prostě si je uděláme sami, navíc si myslím, že toto JE objektivní silná stránka Detroitu).
Nemá to fungovat - chraň mě Gordie - jako alibi Hollanda - ten sám prostě stárne, senilní a ujíždí mu vlak aktuální podoby NHL, posledních pět šest let v podstatě už jen lepí díry, mu stejně jako třeba výše zmíněnému stále fungujícímu Murraymu..Ken by měl jít na pozici prezidenta týmu, je to osobnost, jejíž celková ztráta by byla nepochybně svinsky citelná.
Ale v podstatě se zaobírám myšlenkou, že jestli něco má fungovat jako impuls pro tyhle hráče typu Larkin, AA, Mantha, DeKe, ale i Tatar, Nyquist, Mrázek, třeba i Pulkk a do budoucna třeba Svečnikov, Russo a já nevím kdo ještě, tak vidím dvě věci - nová hala a konec psychicky svazujícího p-o streaku. A já prostě věřím tomu, že se těžko hledá motivace pro udržování něčeho, co vybudoval někdo uplně jiný uplně jindy v době, kdy tihle jmenovaní většinou ani nechcali do plen.