Pasha píše:Môžeš nám povedať viac o Gwozdeckom a Groulxovi? Tie mená počujem prvýkrát
Vďaka.
Len pre istotu – vo všeobecnosti som mal na mysli práve to, že by som dal prednosť niekomu zo CHL alebo NCAA pred Cheliosom. Gwozdecky je zrejme pasé, ale ľudia podobne nadaní na prácu určite sú. Každopádne...
Groulx trénoval 11 sezón Gatineau Olympiques, 3 krát vyhrali ligu a v 2011 sa dostali do finále proti Sea Dogs, obdržal Ron Lapointe Trophy pre najlepšie trénera v lige a tiež má za sebou 2 neúspešné sezóny v Rochester Americans. Ako assistant coach trénoval pod Brentom Sutterom U20 Kanady v roku 2014, ako head coach ich doviedol v 2015 k prvému zlatu od roku 2009. Keď chcel odviesť mediálnu pozornosť od svojho tímu na WJC spustil na tlačovej konferencii po francúzsky, za čo bol kritizovaný ale svoj účel splnil. Tvrdý tréner, ktorý rozozná prednosti hráča a prijme ho plniť si svoju rolu v tíme. Niekoľko trénerov z QMJHL vyskočilo rovno na hlavných trénerov v NHL (Roy, Vigenault, Julien, Gallant...), nevidím dôvod prečo by Benoit Groulx nemohol tvoriť dobrý tím s Blashillom.
George Gwozdecky, 62, 2013 – 2015 bol assistant coach v Tampe Bay. Predtým takmer 20 rokov trénoval University of Denver. Jeho meno sa skloňovalo na post trénera Colorada, ktorý obsadil Roy. Momentálne je vo Valor Christian High School, kde je zvykom pre zamestnancov one-year agreement, takže občas je o ňom zmienka v súvislosti s prácou v NHL. Myslím si však, že jeho napĺňa práca na univerzitnej úrovni a NHL nie je jeho priorita. O jeho programe a úspechoch za 35 rokov trénerstva sa toho dá nájsť dosť ale ako som spomínal, jeho priority sú zrejme inde.