od
JKL » úte 15. pro 2015 09:12
Neberte si to nikdo osobně, ale mám pocit, že Jurčo je u našich slovenských kolegů krapet přeceněný.
On přece minuty dostal, dostával je vloni, dostal je i letos (po farmě, zahrál prt). Pod Babsem dostával prostor v top9, nic z toho neuplatnil, rozdíl mezi ním a Tatarem je v dostihové terminologii parníkový. ..
Já spíš nechápu postupem času (a to sem byl trpělivý), co je na něm vlastně tak fascinujícího, kromě pinkání si s tenisákem nic z toho nepřetavil na led. Jo, ok, má poměrně rychlé ruce. Ale v NHL, díváme se doufám na stejnou NHL, není moc prostoru pro lidi, kteří nespojí rychlé ruce s rychlým pohybem celého těla. Je to něco jako Pulkkův případ (ten není uzavřen, ale může skončit stejně tak), v AHL se prostě dostane do pozic a situací, do kterých v NHL ne... U Pulkka jde o střelbu z vysokých kruhů, která se v AHL ani náhodou tak nečekuje jako v NHL (kde je systém backcheckingu o několik levelů jinde), která mu zaručila jistou farmářskou slávu. Moc dobře vidíte jak v NHL hraje - jezdí po ledě a marně se snaží najít ty tři metry prostoru. Jurčo je na tom podobně, u něj se jedná o rychlé zpracování puku v blízké vzdálenosti branky (tak vlastně teď dal ten svůj gól po Andyho pasu), jednoduše se tam neprosazuje v té pozici, hraje před brankou hrozně strnule.
Ano, nesedí mu momentální systém rozehrávky Detroitu (+ neschopní spoluhráči do kombinace), po křídlech se chce přebírání puků ve středním pásmu u mantinelů, kde většinou prostě končí bez puku (buď ho nedostane, nebo neudrží, viz. dnes se Sabres). Třeba by mu někde jinde bylo lépe, v týmu, kde větší množství akcí rozehrává až do pásma obránce.
Musel by hrát top6 vedle schopného hráče, který mu bude navážet puky, ale to je prostě otáčení lajny kolem Jurča (důvod, proč se dařilo T+S+J lajně). On se v Detroitu jednoduše neprodal, podle mě je to jeden z jasných adeptů na trejd, pakliže má ještě hodnotu.
Si ho porovnám s AA, který okamžitě na NHL levelu ukázal, že míří do top6 a že ten prostor využije a prodá, Jurčo prostě..nic.
A ten nájezd, ten považuju za absolutní hřebíček do rakve, když hráč známý vysokým levelem puck handlingu provede tohle. Dokonce mě teď napadlo, že to byl možná z jeho strany záměr, ukázat, že to má na háku ve čtvrté řadě. Rozhodně bych se nebál dát prachy na to, že sezonu s Wings nedohraje.