3 - 2 OT
HUGE WIN !!!
Zápas dvoch rozdielnych tridsaťminútoviek.
1st period: Z našej strany po útočnej stránke katastrofa, ale napriek tomu naše tri pobyty v off. zone skončili dvomi scoring chances (Tatar, Weiss) a jednou vybojovanou presilovkou (Helm), inak smerom dopredu bieda, ale vzadu to Mrázek zaistil, mali sme dokopy AŽ !!! 2 strely !!!
2nd period: Prvých 10 minút hotová katastrofa, ak by som bol unavený, tak by som isto zaspal za stolom (ešteže som vypil cez deň ten RedBull
), avšak potom nečakané ožitie na našej strane, výbornú druhú desaťminútovku sme korunovali v záverečných minútach, už predtým Tatar sám minul pred bránou, Pulkkinenovi chýbali k 1st NHL goalu len milimetre, Datsyuk pálil z medzikruhov mimo, po ňom formácia Nyquist - Sheahan - Tatar tam točila Blues. Ale St. Louis mohlo tiež dať gól, paradoxe v oslabení (Backes/Schwartz). Korunovácia prišla až v závere, najskôr Andersson a potom Tatar, pri Tatsovom góle jednoducho musím vyzdvihnúť Sheahanovu robotu, to, ako sa udržal na puku, Shattenkirk musel byť na prášky z toho, že mu ten puk nie a nie zobrať (Shea bol navyše ešte aj bez rukavice), Ericsson tiež veľmi rozumné nastrelenie na bránu smerom do betónov, aby sa puk odrazil tam, kam je treba.
Do 28-29 minúty sme boli na neuveriteľných troch streleckých pokusoch, ale potom sme to rozvírili a ovocie prišlo.
3rd period: Keď v 43' znížil Backes, som vedel, že budú ešte obrovské muky. Bránili sme čo to sily dovolili, gól sme dali (áno, správne neuznaný, Abdel bol v bránkovisku), ale situácia pri vyrovnávajúcom góle...Prestriedame, hráči pripravení a zrazu gól. DeKeyser sa trošku zabudol vrátiť z modrej (inak ale perfektný zápas od Dannyho
).
Overtime: Jediná vec, ktorú som nechcel, bolo predĺženie celých päť minút a tým pádom tie sk*****é nájazdy. Predĺženie hrali výborne obe strany, rozhodnúť mohol Stastny, opäť Mrazek
a za nás Quincey (Kyle, to treba za**bať príklep, žeby sa Elliott obzeral ešte teraz). Ale 3,4 s left, Pavel
Pravdupovediac, ten gól ide na vrub Elsa, ale nik iný si to od nás za ten výkon nezaslúžil viac ako práve Pavel. Huge, huge win, vydarený trip (4-2)
Mrázek, prehľad, pokoj, mám z neho dobrý, veľmi dobrý dojem, ak sa nesplaší a bude pokračovať, tak 15/16 má backup role istú.
Pasha, ako som spomenul, dnes od neho výborný výkon, dve vybojované PP, jeden exkluzívny steal tak, ako to vie snáď iba on a ešte asi 2-3 scoring chances.
Aj jedno aj druhé, Tatar ma teší, 18 gólov má a je v nábehu na 30+, ale nezbavím sa toho, on keby bol efektívnejší, tak by mal už teraz tak 25 zásahov, ale to snáď všetko príde časom.
Páčil sa mi aj Big E. Podporoval ofenzívu, ten gól na 2:0 je aj jeho zásluha okrem iného, v obrane bol istý a spoľahlivý.
4th line
Ako už tradične, tu ani nie je čo komentovať.
Ouellet hral v prvej tretine dosť zle, potom sa ale polepšil.
Toto víťazstvo si nesmierne cením z toho dôvodu, že keď som sa dve minúty pred začiatkom zápasu vlastne pozrel, akú bilanciu má doma STL a uvedomil si silu ich kádra (nieže by som predtým o nej nevedel), tak som dúfal, že to nejak ustojíme. Blues sú fakt výborní, organizovaní, výborní na oboch koncoch, tri výborne zložené formácie. U takýchto sa nezískavajú body zakaždým, pre nás sú doslova zlaté dnes, veľmi si ich vážim. Ale v play-off by som sa s vami stretnúť nechcel
Ešteže sme v opačnej konferencii.
Rád by som na záver môjho review upriamil pozornosť na isté veci.
1. naša PK je takmer dokonalá aj bez toho, aby na nej nastupovali naši top hráči
2. porovnanie PP po rovnakom počte zápasov v tejto a v minulej sezóne. What a difference
3. A milá udalosť, throwback 15th January (65 rokov dozadu)
Najbližšie máme doma trojzápas pred All-star break (sobota Nashville, nedeľa Buffalo, v utorok Minnesota) - som nenásytný, chcem 5 bodov. I keď pri pohľade na aktuálne rozpoloženie Buffala a Minny to je reálne, navyše Preds bez Rinneho)
GO WINGS