Prestavba už začala, ale je za pochodu, postupne začleňujeme mladých hráčov do zostavy, obrana mladá, na farme ďalší, minimálne traja schopní obrancovia. Samuelsson bol poslaný na farmu po tom, čo si ho nikto z waiveru nestiahol (pochopiteľne), Cleary včera pôvodne ani nemal hrať, ale Zetterbergovo zranenie mu to "umožnilo", inak by bol HS. Posledné 2 zápasy bol HS aj Bertuzzi, Sammy šiel dole (i tak nehrával, jednoducho by mal sám ukončiť toto trápenie a ohlásiť retirement), Cleary napriek tomu, že je Babcockov obľúbenec, jeho ofenzívny struggling už lezie zrejme cez krk aj koučovi. Tatar sa stáva miláčikom, v predĺžení mal jeden fantastický shift, úplne exhausted si tam vozil hráčov Panthers, naozaj u neho rastie sebavedomie a forma zápas čo zápas, je lepší od zápasu k zápasu. Ja to rozhodne nebalím, nie je dôvod, tá hra sa posledné 2 týždne fakt skutočne zlepšila, čo je ale dôležitejšie, konečne zbierame body potrebné v boji o PO. A som si 100 % istý, že PO dáme

Len treba hrať 60 minút sústredene a koncentrovane. Nyquist posledné obdobie chytil tiež výbornú formu, za neho som tiež rád, lebo sa mu nedarilo a gól nedal cez 10 zápasov, snáď vydrží. Mladé "jadro" tímu je v podstate mladé, veď nikto nemá cez 30 okrem Franzena (34), Weiss má presne 30 (Kto o ňom stále pochybuje, len tu je tých ľudí dosť, tak JA som presvedčený, že ešte ukáže, prečo bol podpisovaný, môže zohrať kľúčovú úlohu v boji o PO). Tats 23, Helm 26, Nyquist 24, Andersson 24, Abdelkader 25, v obrane DeKeyser 24, Smith 24, Kindl mne vyhovuje ale max ako 5.-6.bek, neviem, či niekedy bude mať na viac. Na farme rastú borci ako Pulkkinen, v 1.tíme sa ukazujú perfektne Jurčo a predovšetkým Sheahan, o ktorom som 1 rok dozadu pochyboval, ale chlapčisko sa zlepšil a podáva výkony hodné 1st roundera. Onedlho sa nám vrátia všetci traja C (Pav, Andy, Weisser) a tak nás čakajú rozhodnutia, na margo ktorých Babcock povedal toto:
'The best guys are going to play ... it's not going to have anything to do with age'
Keby sme mali biedneho 4th centra, tak Sheahan je jasný, že v 1.tíme ostane aj po návrate zranených. Ale Dats, Weisser, Helmer, Andy a potom tu je Sheahan. Je tu ešte aj Glendening, ktorý odvádza fantastickú prácu a potvrdzuje, že je to srdciar s kopou energie, no v tomto má šancu len ako backup player na záskok, ale veľmi by som mu konečne doprial 1st NHL goal a ak mu nenájdeme stabilné miesto, tak hocikde inde v NHL by som ho veľmi rád uvidel. Vidím to tak, že Helm, Andy, alebo Sheahan - jeden z nich troch sa preorientujú na krídlo (tak jak Schenn či Couts) a v jednej formácií budú dvaja centri, v tom problém nevidím.
Ďalšou záležitosťou je TDL, ktorá sa blíži a je o necelý mesiac aj pár dní. Vo vzduchu lietajú mená ako Moulson (1st rounder + prospect), Cammalleri (1st round pick + prospect) alebo na pobavenie Big Buff (načo by nám bol

). Jeho offensive skills vieme všetci veľmi dobre, ale v obrane horí jak fakľa. S obranou nemám problém, minulé PO ukázali, čo v nich je, ale samozrejme, ak by bola možnosť získať pred PO alebo v offseason nadpriemerného alebo nedajbože top obrancu, tak dúfam, že do toho pôjdeme. Nemyslím si ale, že pri TDL niekoho privedieme, moja ideálna zostava, s ktorou by sme podľa mňa mohli ísť do PO:
How, Gus
Kronwall - Big E
DeKeyser - Smith
Lashoff - Quincey
Kindl
Zett - Dats - Franzen
Nyquist - Weiss - Alfredsson
Abdelkader - Helm - Tatar
Miller - Andersson - Eaves/Cleary (vieme, že hrá bačov ananás, ale v PO to vždy vedel, možno tomu bude tak aj teraz)
Pripravení v závese Sheahan, Jurčo, Glendening.
Takže zatiaľ nie je dôvod na paniku, do olympic break nám ostáva ešte 6 zápasov:
28.1. Phila vonku, 31.1. Washington doma, 2.2. Washington vonku, 3.2. Vancouver doma, 6.2. Florida vonku, 8.2. Tampa vonku. Zajtra očakávam, že Flyers na nás vyletia jak osy, proste oni už potrebujú výhru, už teraz sa však teším, bude to výborný zápas. Keby sme z týchto šiestich vyhrali 4, bol by som spokojný, rád by som bol s 8-10 bodmi, reálne to určite je, treba makať a hrať 60 minút a ku všetkému zodpovedne pristupovať a nič nepodceniť. Dôvod na paniku a zabalenie sezóny bude vtedy, keď budú do konca 4 zápasy a naša strata bude 6 a viac bodov, ja verím nech sa deje čo sa deje, tak by ste to mali robiť aj vy chlapi, všetci ostatní.
Don't stop believing

LGRW !!!