Detroit Red Wings vs.
Pittsburgh Penguins 4:5 SN
1.tretina
V 3.minúte Helmova šanca, vzápäti strieľal z prvej Eaves, Johnson pohotovo vyrazil betónom. O dve minúty Lovejoy preveril Howarda, ten bol pozorný. V 8.minúte 2 šance Tylera Kennedyho, oba pokusy vyrazil Howard. V 12.minúte dostali Pens šancu v presilovke pri vylúčení Ericssona, mali v nej dve strely, no obe si Howard postrážil. 13.minúta a
Dupuis spoza brány otvára skóre - 0:1. V 18.minúte Helm zachránil Wings od gólu, Staal strieľal do prázdnej brány, Helm sa výborne hodil do strely. V poslednej minúte 1.tretiny Howard zbytočne vyrazil strelu jedného z hosťujúcich hráčov,
Kunitz dokorčuľoval puk, položil si Howarda a skóroval - 0:2.
2.tretina
Hneď v úvode trafil z pomerne veľkého uhla žrď Kennedy. V 25.minúte neuznal rozhodca hosťom gól, pretože Asham stál v bránkovisku. Myslím, že správne rozhodnutie. O dve minúty prišiel menší tlak Wings, z ktorého ale nič nevyťažili, Modano mal 2 strely, no ani jedna z nich neskončila za Johnsonom. Wings dostali šancu zakrátko, keď narazil Michálek na mantinel Abdelkadera, no Wings túto presilovku zahrali strašne, inkasovali od
Dupuisa - 0:3. O minútu neskôr
Kennedy pred bránou prebral puk, urobil jednoduchú otočku, nadvihol puk a zavesil - 0:4. Howard sa radšej nechal vystriedať. Ihneď po góle Pens obrovská šanca Filppulu, no Johnson skvele zasiahol. V 38.minúte
Zetterberg znižuje. Puk sa po jeho backhande odrazil od korčule Letanga - 1:4. V druhej tretine sa už nič zaujímavé neudialo, po 2 tretinách skóre 1:4.
3.tretina
2 minúty po začiatku tretiny
Filppula dotlačil puk do brány a dal tak ešte domácemu tímu nádej - 2:4. Holmstrom si pri góle pripísal 500.bod v NHL
V 48.minúte po kroščeku Letanga na Darrena Helma dostali hráči domáceho tímu obrovskú možnosť na definitívne vrátenie sa do zápasu. Filppula v nej po peknom prieniku tesne minul bránu, no hneď nato Zetterberg vyhral buly, Lidstrom posunul na Kronwalla, ten vystrelil bombu z prvej a
Danny Cleary tečoval do brány - 3:4.
Wings stupňovali tlak, prišiel závar pred bránou, faul Kovaleva a presilovka pre Wings a obrovská možnosť vyrovnať. V presilovke sa ocitol sám pred bránou Zetterberg, ale Johnson jeho teč chytil, snáď ani nevedel že ako. Následne
Modano dostáva krásnu prihrávku a triafa vinkel vyrovnáva na 4:4 a v JOE LOUIS ARENE nastala obrovská radosť !!!!
Tréner Pens Dan Bylsma si zobral okamžite timeout, aby ukludniľ svojich zverencov. Ihneď po góle si James Neal vylieva svoju zlosť na Eavesovi
. V ďaľších momentoch preveril už beztak psychicky nalomeného Johnsona Holsmtrom a následne strieľal tesne vedľa Valtteri Filppula. Kronwall dostal trest za nedovolené bránenie, no v oslabení unikla dvojica Helm - Abdelkader, prvý menovaný trestuhodne zahodil obrovskú šancu. Red Wings oslabenie prežili, napätie v aréne stúpalo každou sekundou. Po riadnom hracom čase sa skončil zápas 4:4 a na rade bolo predĺženie.
Overtime
Pred začiatkom predĺženia mali prácu upratovači, keďže na ľade pristala chobotnička
V prvej minúte predĺženia vyskúšal MacDonalda Jordan Staal. Minútu pred koncom OT vystrelil Darren Helm, Johnson bol pozorný. V závere OT sa pokúšal James Neal o pekný wrap-around, no tesne minul bránu. V predĺžení gól nepadol a tento krásny zápas dospel až do nájazdov.
SHOOTOUT
Bertuzzi nedal
Kovalev nedal
Modano nedal
Letang nedal
Cleary nedal
Neal dal a Pens zvíťazili 4:5 po nájazdoch.
K zápasu z mojej strany :
Pri stave 0:4 a zdanlivo stratenom zápase som mal 100 chutí vypnúť to a ísť spať, no nakoniec som to nevzdal. A veruže som urobil dobre. Pre takéto krásne zápasy sa oplatí vstávať hoci aj o 0:30 ráno
Chalani si siahli na dno svojich síl a boli odmenení. Po taktomto priebehu je bod zlatý. Ďakujem Wings, bude sa mi krajšie zaspávať. V stredu by som sa nehneval, keby ste odohrali podobný zápas proti Canucks (ktorým bude zrejme chýbať Daniel Sedin).
Hráč zápasu : Pre mňa celý tím Detroitu Red Wings od Zetterberga cez Kronwalla až po posledného muža zostavy
Tak, a teraz už šup do postieľky, GO WINGS !!!!