od
Pasha » pon 10. dub 2017 00:46
1) Ken Holland nejednému fanúšikovi leží v žalúdku už pár rokov pre svoje nie najvydarenejšie kroky, čo absolútne chápem a takisto k nim patrím. Klamal by som, ak by som tvrdil niečo iné. Pri trade deadline sa však zachoval správne, nehral sa na naivku, že stiahneme 10-12 bodovú stratu na play-off behom mesiaca. To bolo nereálne. Vymenil končiace kontrakty, dokonca aj Otta (vďaka, Bergevin), získal ďalšie draftové výbery a za TDL som mu udelil A. Tu by som možno videl posun, ale zatiaľ ho nebudem prechvaľovať.
2) Ak by sa na TDL zachoval alibisticky a nevymenil žiadneho hráča, bol by som poriadne nahnevaný. Holly ide v budúcej sezóne do posledného roku svojho kontraktu, takže bude sa snažiť, aby dostal nový. Neviem, aké plány majú Ilitchovci po svojom otcovi, či chcú ísť moderným štýlom advanced stats alebo stále raziť klasický štýl. Snáď tá prvá možnosť. Pokiaľ sa dokáže Holly tomuto novému trendu prispôsobiť a ukáže, že sa poučil, dokázal by som mu dať ešte šancu. Hlavne dúfam, že v lete nebude pokračovať v tom, o čo sa snažil kedysi, tj. podpisovanie starých veteránov za vrcholom výkonnosti a bez možnosti rozvoja.
3) Pokašľané a neradostné obdobie sa začalo odchodom Nicka Lidströma, ktorého sme nikdy nedokázali plnohodnotne nahradiť. Doteraz ma hnevá, že k nám nechcel ísť Ryan Suter, ale srdcu nerozkážeš. Odvtedy sa naskytlo niekoľko možností na zisk 1st pairing obrancu, nikdy sa tieto pokusy neskončili úspešne. Čím si posledné roky prechádzame, je prestavba za pochodu. Holly a spol. chceli dokázať, že prestaviť mužstvo sa dá aj bez toho, aby ste sa potácali na dnes počas niekoľkých sezón. Nevyšlo, ale aspoň pokus tu bol.
4) Naša situácia sa nevyrieši za jedno, za dve letá, pravdepodobne bude trvať niekoľko liet. V kádri máme zlé kontrakty alebo hráčov, ktorých by sme najradšej v tíme už nevideli. Howarda by bolo najlepšie niekam vymeniť či zbaviť sa ho hocijakým spôsobom, ale on je len kus ľadovca, tých problémov máme omnoho viac než jedného Jimmyho.
Vzadu Kronner hrá na jednej nohe (ešte dva roky zmluvy), Ericsson (tri roky), DeKeyser po prvom roku veľkého kontraktu nevyzerá ako big deal, snáď bude oveľa lepší, pretože ďalšiu zlú zmluvu nepotrebujeme. V útoku Helm (štyri sezóny za 3.850) a Abdelkader (šesť rokov za 4.250). Franzén na LTIR nás veľmi netrápi, ostane na nej do vypršania kontraktu. Som zvedavý, ako sa o pár rokov budeme pozerať na Fransa Nielsena, v celku som s ním za prvý rok spokojný, aj keď vzhľadom na vek (32) môže pre nás predstavovať v druhej polovici zmluvy problém. Ako som si myslel, že The Captain nemá šancu dokončiť ďalšie štyri roky do konca sezóny 2020/21 a že je absolútne hotový, po tomto ročníku ma zas presvedčil, že sa v ňom môžem mýliť. Vyzerá stále sviežo, práve dnes hrá 1000. zápas a ktovie, či napokon nevydrží celú dĺžku dlhočizného 11-ročného kontraktu.
5) Myslím si, že po ukončení 25-ročnej série postupov do PO spadne z celého klubu taká ťažoba. Postupy do PO boli v ostatných rokoch nasilu a išlo o umelé naťahovanie, preto som rád, že sa naša streak skončila. Tým nevravím, že od budúcej sezóny načneme ďalšiu dlhú šnúru, každopádne som presvedčený, že aj nová aréna a akýsi nový začiatok dodajú hráčom energiu. Nie sú ničím nútení, treba postaviť nové mužstvo z Mrázeka, Larkina, Athanasioua, Svechnikova, Manthu atď.
Nateraz toľko, v ďalších týždňoch či mesiaci sa možno odhodlám k dlhšiemu a obsiahlejšiemu príspevku.