Kings - Ducks 4-3
První vzájemný letošní zápas na ledě Ducks zvrátili na svou stranu Kings

Kings byli celkově lepší ve hře 5-5, Ducks měli svoje nejlepší momenty naopak při přesilovkách. Kings momentálně táhnou hráči 3. a 4. řady, hanba vám, vy všichni Kopitarové, Frolovové, Brownové a Williamsové

V průběhu zápasu se ukázala statistika, jak dlouho už tito elitní hráči Kings nedali gól, respektive jejich mizerná ofenzivní bilance. Naštěstí si to už nepamatuju, ale mám dojem, že Frolov s Brownem mají už dobrých 10 suchých zápasů, Kopitar je na tom jen o něco málo lépe, Williams alespoň dnes gól dal, ale to snad svůj první nebo druhý ve 14 zápasech...
Simmonds opět držel vztyčený prapor útoku, tentokrát perfektně našel svou přihrávkou Parse, který otevřel skóre, druhý gól v přesilovce (v předchozích 4 zápasech Kings neproměnili ani jednu) dal po teči Williams. Perry ještě stačil v první třetině snížit na 2-1. Hned ve svém prvním střídání se zranil Segal a do zápasu už nezasáhl.
Kings pokračovali ve skvělém výkonu a na 3-1 zvýšil po ráně od modré Jones a Richardson si připsal svůj první letošní bod za asistenci. Na konci třetiny hráli Kings v oslabení, Simmonds nejprve vyhodil puk, ale vzápětí provedl nějaký zbytečný faul, který jsem ani nezaznamenal a Ducks tuto příležitost využili, naštěstí už v době, kdy Kings byli ve čtyřech, takže přesilovka už nepokračovala.
V poslední části chtěli Kings držet jednogólový náskok a viditelně se stáhli. Po střele z dálky ale špatně zasáhl Quick, puk se mu odrazil od hrudi asi 1,5 metru před něj, Green promáchl a Marchant vyrovnal. Vypadalo to, že zápas směřuje do prodloužení, ale 2,5 minuty před koncem tečoval puk za Hillerova záda Richardson (po asistenci tedy i první letošní gól) po střele Johnsona. Ducks ihned na to vyvinuli enormní tlak, něco takového jsem letos v zápasech Kings ještě neviděl, Ducks dokonce hráli poslední minutu a půl přesilovku, ale Quick svojí předchozí chybu napravil a Kings vydrželi.