Tedy pokud nebudu počítat uzdraveného Markova a trucujícího Jemelina.Ten se mi ovšem na MS v dresu Ruska moc nelíbil.Měl co dělat,aby stíhal a o jeho proklamovaná střela od modré při přesilovkách se jaksi nedostavovala.Přitom tom měl být podobný typ Sheldona Sourraye.Snad jen tim nejistym bráněním se mu podobal.Nakonec si přisedl kotník a odvrávoral z grimasou do šatny.Tak doufám,že v Canadiens se polepší,pokud ho vůbec bude Martin pravidelně nasazovat.Diaze neznám.Zápasy Švýcarů jem nesledoval.
Jinak bych pochválil OndroNR, je to celkem věcně popsané.Ten Halpern nás opravdu nevytrhne.Už to není takový rychlík,jak býval,na něm hra nestála.S Giontou souhlasim.to je kapitán jak má být.
Příchod Erika Cole také vítám a jsem rád,že ho Gauthier podepsal.Pokud krom důrazu zase začne sypat góly,bude to skvělé.Snad mě nezklame.
Fanoušci na kanadských webech řešili sestavu.Kdo s kým.Jestli Cole vedle Plekance a jestli A.Kosticyn v první řadě nebo ve třetí.Byli i názory do čtvrté,ale to bych označil jako úlet.Jestli Pacioretty ke Gomezovi a vůbec jak to celé poskládat.Upřimě řečeno Martin vyznává rotační střídání a tak se to promíchává,že nakonec obvykle hrál kdekdo s kým.
1.řada Cammalleri - Plekanec -A.Kosticyn (zůstanou spolu -malý Cammalleri je sobec střelec, těžíci se skvělých přihrávek Tomáše a odražených puků.Výborně bruslící Plekanec je výborný na bully,má cit pro rozehrávku a přihrávku.Krom toho,že se poctivě vracel,dokázal získat puk a zakončit.A.Kosticyn tomu útoku dodával důraz a také jeho zakončení bylo nebezpečné.)
2.řada Cole -Gomez -Gionta(myslím,že uzdravený Pacioretty bude v tomto útoku vystřídán důraznějším Colem.Loni zde Pacci do svého zranění nastupoval a útok rozhýbal,ale řekl bych,že Martin dá přednost Erikovi.Bude od něj čekat důraz a góly.Hnacím motorem tohoto útoku bude zase kapitán Gionta a jak jim to bude šlapat bude záležet hlavně na Gomezovi.Možná opravdu zapomene na svou hodně špatnou sezónu a dá se dohromady.Moc bychom to potřebovali,aby spolupracoval s Giontou jako v dobách New Jersey,kdy podzvedli s třetím do party Eliášem SC).
3.řada Pacioretty -Desharnais - Moen(Palushaj)(třetí řada by měla být obměněná.Dominantní by měl být malý centr Desharnais,který je nesmírně hbitý a šikovný. Já doufám,že s Paciorettym utvoří dvojičku,která nás mile překvapí.Nejen,že bude poctivě bránit,ale také střelecky se prosadí.Moen by útoku měl dodat u mantinelu pověstný respekt.Občas by se tu měl místo Moena oběvit technický Palushaj,který tak oslnil v Hamiltonu a ani v těch pár zápasech za HABS nehrál špatně)
4.řada Darche -Eller-Whitte(Wilsie,Blunden) (checking-line -O Ellerovi se říká,že by měl být za čas centrem druhé řady.Loni mu to na křídle moc nešlo a jako centr mě na post druhého centra zatím nepřesvědčil.Má občas světlé okamžiky a docela se mi líbil v PO,ale zatim ještě nedorostl).Přesto mu věřim,že se výrazně zlepší.Můj názor je že může utvořit dvojičku s Darchem.To je vcelku konstruktivní hráč,který založí akci,přihrávku mu určitě vrátí.Doplnit by je měl ještě nepodepsaný,důrazný a nebojácný White .Můžou s tu oběvit také nově příchozí Wilsie nebo Blunden.
obranu bych si představoval následovně
1.pár Gorges -Markov(doufám,že se vedení nějak podřídí rozhodnutí arbitra a Gorges nakonec za nás nastoupí.Pustit ho by mě ranilo.Jinak měla by to být sehraná dvojice.Otázka je,co s nimi udělala ta vážna zranění a kolik mají natrénováno.Doufám,že to nakonec nebud problém)
2.pár Subban -Gill(ti dva spolu hrali loni a vyhověli si.Není důvod to měnit,nastoupí zase spolu)
3.pár Weber - Špaček(očekávám,že už konečně Webera uznají za stálého Top obránce,Očekávám,že by mohl nastupovat pravidelně se zkušeným Špačkem.Možná by to nebyla špatná kombinace)
Do sestavy se určitě hned nedostane Jemelin.Podle mě nejprve začne na farmě a postupně to zkusí v prvním týmu.To platí i pro Diaze.V případě nějakého zranění mohou obranu ojediněle posílit ještě Carle,Nash možná Stejskal
No a v bráně?Tam je to jasné
Jednička - Price, dvojka - Budaj(Price v sezóně neodchytá tolik zápasů jako loni.Jsem na jejich spolupráci hodně zvědavý,protože když tu byl Halák,tak měl Price období,kdy nebyl schopen vyhrát zápas a psychicky šel hodně dolů.Dělalo to na mě dojem,že nesnese konkurenci a také vedení dělalo vše proto,aby se stal v brance vlastním pánem.Nejprve mu odklidili z cesty Haláka toužícího po prvním postu a poté mu angažovali golmana Aulda,který přeci jen výkonnostně na Price nestačil.Nemám ponění v jaké formě Budaj je,ale doufám,že k něčemu podobnému v tomto případě nedojde!