Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ARIZONA COYOTES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Coyotes vyhlásili bankrot a chystá se stěhování do Kanady
Osud Phoenix Coyotes se na několik měsíců ocitl v hibernaci. Nyní se během několika dní daly věci do pohybu.
Před několika dny nepřímo vyplula na povrch zpráva, že vedení NHL převzalo nad klubem finanční dozor.
Dnes nejprve média informovala o tom, že Coyotes vyhlásili bankrot a majitel Jerry Moyes byl vedením NHL zbaven rozhodování.
V návaznosti na to se do celé věci vložil Jim Balsillie, který přišel s lukrativní nabídkou na odkoupení klubu, samozřejmě s podmínkou přestěhování do jižního Ontaria.
S prohlášením již také přišla ikona kanadského hokeje, Wayne Gretzky, který prohlásil, že doufá, že NHL nakonec klub v jižním Ontariu založí.

Pojďme si jednotlivé události a výroky rozebrat pěkně popořádku:
Již dříve jsme vás informovali o tom, že před několika dny se díky prohlášení městského úředníka zjistilo, že jsou Coyotes pod finanční správou. Na tuto informaci tedy pouze odkazujeme.
Vše podstatné se totiž odehrálo během dneška. Ještě v nočních hodinách dorazila z Ameriky zpráva, ve které se uvádí, že Jim Balsillie učinil nabídku ve výši 212,5 miliónu amerických dolarů a chce tedy klub odkoupit. Jeho zájem se ovšem váže na podmínku, že jakmile by Coyotes získal, tak by je měl smět přestěhovat do jižního Ontaria, pravděpodobně do Hamiltonu.

„Současní majitelé se mě zeptali a já jim učinil tuto nabídku. Myslím si, že jde o nabídku, která je pro tým, vedení NHL a všechny fanoušky Kanady a jižního Ontaria velice příznivá,“ řekl pan Balsillie. „Jsem nadšený, že jsem blízko možnosti přivést do kvalitního a nevyužitého hokejového trhu klub NHL. Místní trh má oddané fanoušky, bohatou hokejovou historii, rostoucí ekonomiku a hlavně sedmimiliónovou populaci.“

Než bude koupě vyřízena, tak Balsillie vyzval kanadské fanoušky, aby se pozvedli svůj hlas a podpořili sedmý kanadský klub. „Je velice důležité, aby kanadští fanoušci ukázali, že náš hokejový trh je ten správný a že právě my jsme hře naprosto oddáni. Byly bychom rádi, aby ti Kanaďané, kteří si přejí sedmý kanadský klub, pozvedli svůj hlas a podpořili nás. Fanoušci se již nyní mohou zaregistrovat na web http://www.makeitseven.ca, kde mohou vyjádřit podporu klubu NHL v jižním Ontariu,“ řekl.
Balsillie se již v minulosti snažil zakoupit Pittsburgh Penguins a Nashville Predators. Obě koupě NHL zamítla. Důvodem byl samozřejmě jeho úmysl tyto kluby přestěhovat.
Podle jednoho zdroje je vyhlášený bankrot pouze další Balsillieho strategie, jak přinutit ligu, aby udělala něco, co udělat nechce – zřídila klub v jižním Ontariu.

O několik hodin později majitel Jerry Moyes vyhlásil za všechny členy představenstva bankrot. NHL zareagovala okamžitě. Moyers byl zbaven rozhodování a kontrolu nad klubem převzala liga. „Usilovně jsme se snažili najít nového majitele nebo alespoň nové investory, kteří by klub udrželi v Glendale,“ řekl Moyes. „Soudní dohled tedy umožní, aby každý, kdo přijde s nějakou nabídkou, bude mít šanci klub získat. Díky tomuto procesu bychom měli do konce června, kdy NHL vyhlašuje rozpis pro novou sezónu, znát nového majitele a novou lokaci klubu.“
Zástupce komisionáře, Bill Daly, následně vyšel s prohlášením, ve kterém se uvádí, že NHL celou věc ještě před konkurzním soudem zhodnotí a bude se snažit jednat ve prospěch klubu a jeho klientů.
Vyjádřilo se také město Glendale: „Rozhodnutí majitelů vyhlásit bankrot bez konzultace nebo schválení National Hockey League nepovažujeme za nejvhodnější. I když NHL celou záležitost prošetřuje, zástupci města pracují na tom, aby veřejný zájem nebyl v tomto procesu poškozen.“

Také Wayne Gretzky změnil názor a je zastáncem toho, aby se Coyotes přestěhovali. „The Great One“ se dokonce na tomto přestěhování může podílet, neboť v klubu vlastní menšinový podíl a od roku 2005 je také hlavním trenérem. Zda bude v případě koupi „Kojotů“ součástí nového týmu je zatím nejasné.

I když nakonec Balsillie nakonec Coyotes získá, tak není vůbec jisté, zda je bude moci také přestěhovat. Podle pravidel NHL se totiž na přestěhování musí shodnout rada guvernérů. Zatím se zdá, že hráčská asociace (NHLPA) Balsillieho podporuje. Unie totiž po vedení NHL požaduje, aby přestěhovala kluby, které prodělávají. Nižší zisky se totiž podle stávající kolektivní smlouvy odrážejí také na výdělcích hráčů. nhlpro.cz
Komisár NHL Gary Bettman je skeptický ohľadne možnosti prevzatia klubu Phoenix Coyotes šéfom firmy BlackBerry Jimom Balsilliem. Vedenie zámorskej profiligy pozbavilo v utorok súčasného majiteľa "kojotov" Jerryho Moyesa možnosti rozhodovať v klube po tom, ako požiadal o ochranu pred bankrotom. Jim Balsillie už podľa správ zámorských médií predložil súčasným majiteľom Coyotes ponuku na 212,5 milióna dolárov. V prípade, že ju akceptujú, chcel by klub presťahovať z Arizony do Kanady. Balsillie sa v minulosti už niekoľkokrát pokúšal o kúpu klubu NHL, predvlani neuspel so snahami v Nashville. (hokejsk)

skepticky, skepticky, joj no, hadam sa to podari predsa len zrealizovat...nic proti, ale tim "od puste" mi do NHL nijak raz nepasuje :beee: to Winipeg Jets to by bolo ine hokejove kaficko :thumbsup:
Celú záležitosť budem sledovať, no vyzerá to tak, že si idem asi hľadať nový tím...
ani mi nehovor cepi, ja by som to tiež len kvitoval :yes: :frajer2:

yzy, veď predsa STL, či nie..?
Tak yzy nezoufej, třeba přesun Yotes do Kanady pomůže a budou lepším týmem :thumbsup:
ivan23 píše:ani mi nehovor cepi, ja by som to tiež len kvitoval :yes: :frajer2:

Je toho viacej na výber, hlavné dva tímy: St.Louis a Detroit a tretia varianta je Pittsburgh, no s Detroitom som už vyhral 2-krát Stanley Cup a Vezinu Trophy, čo sa mi snívalo, tak to budem mať ťažké.
yzy19 píše:

Je toho viacej na výber, hlavné dva tímy: St.Louis a Detroit a tretia varianta je Pittsburgh, no s Detroitom som už vyhral 2-krát Stanley Cup a Vezinu Trophy, čo sa mi snívalo, tak to budem mať ťažké.
je pekné, že váhaš medzi STL a DET, ale že si tam šupol Pits, brrr :-O , to hádam nie..?
ivan23 píše:
yzy19 píše:

je pekné, že váhaš medzi STL a DET, ale že si tam šupol Pits, brrr :-O , to hádam nie..?
PENS je 10% šanca, to mi Mike teraz navrhol :D a prečo že pekné, že váham medzi nimi? Rivalita?
každopádne verím, že sa rozhodneš správne, aby si neľutoval. Oba kluby sú skvelé, len mne je jeden "troška" bližšie... :good:
ivan23 píše:každopádne verím, že sa rozhodneš správne, aby si neľutoval. Oba kluby sú skvelé, len mne je jeden "troška" bližšie... :good:
Aj mne bol Detroit dosť blízky, mám aj nick podľa ich bývalej hviezdy, moc ťažko sa mi bude rozhodovať. :verysad:
jak snasite uz asi jisty prestehovani do kanady?
Zrovna dnes se psalo že Bettman se bude snažit udržet Coyotes v Arizoně, takže Yotes se zatím nestěhují :!: :!: :!:
leo píše:jak snasite uz asi jisty prestehovani do kanady?
Pepo, dosť težko to znášam, ale skôr rozmýšľam, ako sa budú volať.
vypada to na Hamilton Coyotes :)
PHOENIX SE DO KANADY STĚHOVAT NEBUDE !!!

19. května se definitivně (nejspíš) rozhodne o osudu Phoenixu Coyotes. Podle nejnovějších zpráv si ale troufám celkem i s jistotou tvrdit, že NHL v Arizoně zůstane. Soud bude řešit vcelku jednoduchý rébus. Kdo vlastnil Phoenix, když Meyers vyhlásil bankrot a prodal tým do kanady? Toto bude tématem soudního sporu a už jsem četl hodně na azcentral.com či na oficiálních stránkách klubu a upevnil jsem si názor, že Meyers nemůže tento soud vyhrát.

Udělal to jako poslední záchranu pro jeho peníze (do Phoenixu vložil kolem 300 milionů dolarů a chtěl aby se mu vrátilo aspoň něco)... Gary Bettman ale všechny ujistil, že není možné aby jeden člověk rozhodnul o změně lokace klubu a že se Phoenix stěhovat nebude....

Skvělou správou je, že Phoenix (pokud by soudní řízení dopadlo dobře) už má 3 reálné nové investory, s reálnou finanční základnou.. což je skvělá zpráva :cool: po realizační stránce by měl být Phoenix zachráněn, to však nic nemění na faktu, že pokud se nezačne týmu dařit i na ledě, dřív či později ten přesun přijde... Proto se teď víc než kdy dřív musíme soustědit na to, aby Phoenix měl konečně úspěšnou sezónu, korunouvanou play off.... nalákal do haly lidi a dal novým majitelům a vedení ligy impuls, že opravdová fanouškovská základna se v Ariozně dá vytvořit....

So, I belive in the Desert dogs way....
Paráda, 19. května mám narozky :D držim Yotes palce, at v Arizoně zůstanou :thumbsup: hodně se mluvilo, že přestěhování do Kanady by jim pomohlo, ale většina by byla ráda aby zůstali v Arizoně :yes:
Ja som zato, aby sa klub presťahoval, ale možno to dopadne ako s Pittsburghom, ktorý sa mal tiež sťahovať a nakoniec sa tak nestalo. Však uvidíme.
To už asi nič nezmení na tom, že budem fandiť inému tímu, aj kartičky Phoenixu už nemám chuť zbierať :v_hajzli:
Phoenix musí v Arizoně zůstat.... vytvořit si fanouškovskou základnu, přestat prodělávat a vyhrát Stanley Cup.....
yzy19 píše:To už asi nič nezmení na tom, že budem fandiť inému tímu, aj kartičky Phoenixu už nemám chuť zbierať :v_hajzli:
Yzy, ak máš za tykýchto podmienok meniť svoj obľúbený klub...jednoducho povedané je to pre mňa prekvapenie.
mt-svk píše:
yzy19 píše:To už asi nič nezmení na tom, že budem fandiť inému tímu, aj kartičky Phoenixu už nemám chuť zbierať :v_hajzli:
Yzy, ak máš za tykýchto podmienok meniť svoj obľúbený klub...jednoducho povedané je to pre mňa prekvapenie.
Neviem, čo ťa na tom prekvapuje, ale to asi nikto nevedel, že ja som fandil v podstate dvom klubom NHL, Phoenixu a Detroitu a tohto roku bol v popredí u mňa Phoenix, pretože to Detroit sa mi zdal ešte rok pred tým dosť divný a k tomu som nemal NHL kde pozerať (nepoznal som atdhe). A ešte počas sezóny som sa rozhodoval komu budem fandiť a mám v tom jasno.
yzy19 píše:Neviem, čo ťa na tom prekvapuje, ale to asi nikto nevedel, že ja som fandil v podstate dvom klubom NHL, Phoenixu a Detroitu a tohto roku bol v popredí u mňa Phoenix.
To som si všimol podľa tvojho nicku :smile03:
kanter píše:
yzy19 píše:Neviem, čo ťa na tom prekvapuje, ale to asi nikto nevedel, že ja som fandil v podstate dvom klubom NHL, Phoenixu a Detroitu a tohto roku bol v popredí u mňa Phoenix.
JJ, veru je to priam logické, prečo mením pôsobisko fandenia :good:
yzy19 píše:
kanter píše:

hh... to já dřív fandil Detroitu... to jsem se ale o hokej vůbec nezajímal a fandil jsem jim jenom proto, že byly rival Colorada a byly nejlepší ;))) Když jsem se o hokej začal zajímat víc, vybral jsem si tým, kterej mi u srdíčka za tu dobu zůstal nejvíc... a teď si nedokážu vůbec představit, že bych měl fandit někomu jinýmu... i kdyby se nedejbože Phoenix přestěhoval... moje hokejový srdíčko se přestěhuje taky ;)))
yzy19 píše:
kanter píše:
Yzy nemuselo znamenať len Yzerman. I keď tá 19 vedľa mohla niečo napovedať. Ale napríklad mojím obľúbeným hráčom je Sergej Fjodorov, ktorý nehrá za Columbus (síce určitú dobu hral, ale to na moje fandenie nemalo vplyv). Okrem toho som nevedela, že máš dva obľúbené tímy, respektíve si mal.
2310 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS